Ozolkoka skaidiņas - ļoti sīkas koksnes daļiņas, kas, pievienotas alkoholiem, piešķir tiem izcilu garšu un aromātu. Visizcilākie viskiji un burboni ir tie, kas ilgi izturēti ozolkoka mucās. Gatavojot mājas dzērienus, līdzīgu aromatizācijas efektu iegūsi daudz lētāk un ātrāk, izmantojot ozolkoka skaidiņas.
Augstas kvalitātes ozolkoka skaidiņu izmantošana ir labākā alternatīva ozolkoka mucu lietošanai. Pateicoties skaidiņām, dzērieniem piešķirsi gan cēlu aromātu, gan krāsu. Tā ir daudz vienkāršāka un lētāka dzērienu nogatavināšanas metode nekā tradicionālā izturēšana mucās. Tavs viskijs vai ozolkoka uzlējums iegūs klasisku raksturu un sniegs lielisku degustācijas pieredzi.
Raksturojums:
Izejviela: amerikāņu ozola šķirne
Veids: stipri grauzdētas
Devums: 2-6 g/1 L

Lietošanas veids:
Ozolkoka skaidiņas pievieno izvēlētajam dzērienam devā 2-6 g uz 1 L
alkohola uz 3-6 nedēļām. Precīzu skaidiņu saskares laiku ar alkoholu ieteicams
noteikt individuāli, pamatojoties uz degustāciju.
Kad aromāta intensitāte dzērienā būs atbilstoša, izņem ozolkoka skaidiņas un baudi cēlo garšu.
Skaidiņas vari arī iepriekš pārliet ar 70% alkoholu, atstāt ekstrakcijai uz dažām dienām, un pēc tam iegūto esenci dozēt izvēlētajam dzērienam pēc ieskatiem.
Padoms: Izmantojot mazāku devu un ilgāku macerācijas laiku, iegūsi lielāku garšas un aromāta dziļumu. Dzēriens iekļūs dziļākās koksnes struktūrās, kas nodrošinās bagātīgākas garšas nianses nekā īsākas macerācijas gadījumā.
Neto masa: 50 g