Mājas vīndarīšana: sulu spiešana misai un šķidruma viskozitātes samazināšana, kas veicina dzidrināšanu, kā arī sulu spiešana dzērieniem, vēl nekad nav bijusi tik vienkārša! Pektoenzīms ir enzīmu preparāts, kas atvieglo sulas ieguvi no augļiem, sašķeļot to struktūru, kas vēlākajos posmos veicina arī labu šķidruma dzidrināšanos. Viena 10 ml iepakojuma pietiek aptuveni 50 kg augļu - tomēr nav jāizlieto viss iepakojums uzreiz! Šī produkta priekšrocība ir tā, ka, uzglabājot istabas temperatūrā, tas saglabā stabilu aktivitāti visā derīguma termiņā, ko atvieglo arī ērtā iepakojuma forma, t.i., fioliņa ar vāciņu. Pektoenzīma lietošana ir ļoti vienkārša, un rezultāti pārspēs Jūsu gaidas! Izbaudiet pilnas garšas un aromāta vīnu ar dzidru krāsu un izmantojiet augļus par 100% neizšķērdējot tajos esošo vērtīgo sulu! Pektoenzīms noārda augļos esošās pektīnvielas, līdz ar to samazina šķidruma viskozitāti un pozitīvi ietekmē dzidrināšanas procesu pēc fermentācijas.
Lietošanas veids:
Sasmalcinātus augļus aplejiet ar nelielu daudzumu ūdens (1-3 L uz 10 kg augļu) 40°C temperatūrā ogām un 80°C – āboliem, bumbieriem, plūmēm, cidonijām. Visu rūpīgi samaisiet, atdzesējiet un pievienojiet 2 ml Pektoenzīma. Pārklājiet un atstājiet siltā vietā. Pēc 9-15 stundām sāciet sulu spiešanu (izspiešanu).
Sastāvdaļas:
pektolītiskais enzīms
Izmēri:
Zemāk norādītie izmēri attiecas uz iepakojumu.