Vīna komplekts 4 PORY ROKU – ar dzērvenēm, ir augļu un ziedu žāvētais maisījums un vīna rauga maisījums ar barības vielu piedevu, ar kuru varēsi sagatavot 8–10 l garda, aromātiska vīna.
Ja vēlies gatavot vīnu ziemā vai pavasarī, kad trūkst svaigu augļu, vai arī vasarā nevēlies tērēt laiku sezonas velšu apstrādei, mums ir praktisks risinājums!
4 PORY ROKU – ar dzērvenēm, tas ir vīna gatavošanas komplekts, kas satur atbilstoši atlasītu augļu un ziedu žāvējumu un vīna rauga maisījumu ar barības vielu piedevu. No šī brīža jebkurš gadalaiks būs ideāls izcilu mājas vīna misu sagatavošanai.
105 g iepakojums satur 100 g īpaši atlasītu žāvētu sastāvdaļu un 5 g augstas kvalitātes rauga ar barības vielu piedevu. Ar šo komplektu pietiks, lai sagatavotu 8 līdz 10 l aromātiska un ar garšu pārsteidzoša vīna, kas var fermentēties līdz pat 17%.
Ļoti vienkārša komplekta lietošana padara to par lielisku izvēli arī tiem, kas sper pirmos soļus mājas vīndarībā. Komplektam nepieciešams tikai pievienot ūdeni, cukuru un atstāt misu istabas temperatūrā.
Laba ziņa nepacietīgajiem – optimālos fermentācijas apstākļos vīnu var degustēt jau pēc 5 nedēļām.
Žāvējuma sastāvdaļas:
dzērveņu ogas, hibiska ziedi, aroniju ogas, āboli, melnā plūškoka ogas, melno jāņogu ogas, mežrozīšu augļu mizas, aroniju sulas koncentrāts, aromāts.
Rauga ar barības vielu piedevu sastāvdaļas:
raugs [vīna raugs S. cerevisiae, emulgators: sorbitola monostearāts], diammonija fosfāts, B1 vitamīns.
Lietošanas veids:
Iepakojuma ar augļu žāvējumu saturu un 2 kg cukura ieber 10 l ūdens ar temperatūru 85°C un maisi 3 min, uzturot norādīto temperatūru. Pēc tam visu pārlej fermentācijas traukā un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pēc tam pievieno nelielās paciņas saturu ar vīna raugu un barības vielu piedevu. Fermentē vienu nedēļu, tad misu izkās caur sietu. Pievieno 0,5 kg cukura un turpini fermentāciju vienu mēnesi. Lai bagātinātu vīna raksturu, pievieno 1 g tanīna sarkanajiem vai baltajiem vīniem (vai uzlējumu no 2 melnās tējas paciņām).
Ja vēlies iegūt intensīvāku vīnu, sagatavo to saskaņā ar iepriekš minēto recepti, bet izmantojot 1,6 kg cukura un 8 l ūdens, pēc tam pēc nedēļas pievieno 0,4 kg cukura un pagaidi līdz fermentācijas beigām.
Fermentācijas beigas noteiksi ar cukurmēra. Pārbaudi cukura līmeni vairākas nākamās dienas. Ja cukura vērtība vairs nekrīt, uzskati to par signālu, ka fermentācija ir beigusies. Un vari sākt nākamo etapu.
Skaidrošana:
Atstāj vīnu noskaidrošanai, vislabāk vēsā vietā. Kad, skatoties pret gaismu ielietā glāzē, redzēsi, ka vīns nav duļķains, vari to nolejt no nogulsnēm. Vislabāk izmanto ērtu automātisko sifonu, kas samazina šķidruma atplūdes un nogulšņu saduļķošanās risku (aprīkots ar pretvārstu).
Ja vēlies ātrāk noskaidrot vīnu pēc fermentācijas, izmanto kālija metabisulfītu proporcijā 0,8 g/8 l – porciju izšķīdini 50–100 ml ūdens, pēc tam pievieno misai un rūpīgi samaisi. Kālija metabisulfīta šķīdums ir nestabils, tāpēc to jāsagatavo tieši pirms lietošanas. Raksturīgās, asās sēra smakas dēļ produktu ieteicams lietot tikai labi vēdināmās telpās.
Pēc diennakts pievieno Klarowin 2 proporcijā 1,9 g/8 l – nosvērto Klarowin 2 daudzumu izšķīdini 50 ml ūdens un pievieno vīnam. Rūpīgi samaisi. Rezultātam vajadzētu būt redzamam aptuveni pēc nedēļas nogulšņu veidā, kas nosēžas trauka apakšā.
Iesakām arī citus divus 4 PORY ROKU vīna komplektus: ar mežrozi un aveni.
Iepakojuma izmēri: