Vīna komplekts 4 PORY ROKU - ar avenēm, ir kaltētu augļu un ziedu maisījums un vīna rauga maisījums ar barības vielām, ar kura palīdzību vari pagatavot 8–10 L garda, aromātiska vīna.
Ja vēlies gatavot vīnu ziemā vai pavasarī, kad trūkst svaigu augļu, vai arī vasarā negribi veltīt laiku sezonas velšu apstrādei, mums ir praktisks risinājums!
4 PORY ROKU – ar avenēm, ir vīna gatavošanas komplekts, kas satur atbilstoši piemeklētu augļu un ziedu kaltējumu un vīna rauga maisījumu ar barības vielām. No šī brīža jebkurš gadalaiks būs ideāls izcilu mājvīna pagatavošanai.
Iepakojumā, kura neto masa ir 105 g, ir 100 g īpaši piemeklētu kaltējuma sastāvdaļu un 5 g augstas kvalitātes rauga ar barības vielām. Komplekts pietiks 8–10 L aromātiska un ar garšu pārsteidzoša vīna pagatavošanai, kas raudzējas līdz pat 17%.
Ļoti vienkāršā lietošana padara šo komplektu par lielisku izvēli arī tiem, kas sper pirmos soļus mājas vīndarībā. Komplektam nepieciešams vien pievienot ūdeni, cukuru un atstāt misu istabas temperatūrā.
Labas ziņas nepacietīgajiem – optimālos raudzēšanas apstākļos vīnu vari nogaršot jau pēc 5 nedēļām.
Kaltējuma sastāvdaļas:
āboli, aronijas augļi, hibiska ziedi, aveņu augļi, aromāts.
Rauga ar barības vielām sastāvdaļas:
raugs [vīna raugs S. cerevisiae, emulgators: sorbitola monostearāts], diamonija fosfāts, vitamīns B1.
Lietošanas veids:
Augļu kaltējuma paciņas saturu un 2 kg cukura iebēri 10 L ūdens 85°C temperatūrā un maisi 3 min, uzturot norādīto temperatūru. Pēc tam visu pārlej fermentācijas traukā un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad pievieno mazās paciņas saturu ar vīna raugu un barības vielām. Veic raudzēšanu vienu nedēļu, pēc tam misu nokās caur sietu. Pievieno 0,5 kg cukura un turpini raudzēšanu vienu mēnesi. Lai bagātinātu vīna raksturu, pievieno 1 g tanīna sarkanajiem vai baltajiem vīniem (vai uzlējumu no 2 melnās tējas maisiņiem).
Ja vēlies iegūt intensīvāku vīnu, sagatavo to pēc iepriekš minētās receptes, bet izmanto 1,6 kg cukura un 8 L ūdens, pēc tam pēc nedēļas pievieno 0,4 kg cukura un pagaidi līdz raudzēšanas beigām.
Raudzēšanas beigas noteiksi ar cukrometru. Pārbaudi cukura līmeni vairākas dienas pēc kārtas. Ja cukura vērtība nesamazinās, uzskati to par signālu, ka raudzēšana ir beigusies. Un tu vari sākt nākamo etapu.
Klarifikācija:
Atstādi vīnu noskaidrošanai, vislabāk vēsā vietā. Kad, skatoties pret gaismu glāzē ielietu dzērienu, redzi, ka vīns nav duļķains, vari to nolejt no nogulsnēm. Vislabāk izmanto ērtu automātisko sifonu, kas samazina risku, ka šķidrums atkāpsies un saduļķos nogulsnes (tam ir pretvārsts).
Ja vēlies ātrāk noskaidrot vīnu pēc raudzēšanas, izmanto kālija metabisulfītu proporcijā 0,8 g/8 L – porciju izšķīdini 50–100 ml ūdens, pēc tam pievieno misai un rūpīgi samaisi. Kālija metabisulfīta šķīdums ir nestabils, tāpēc to sagatavo tieši pirms lietošanas. Raksturīgās, asās sēra smaržas dēļ produktu ieteicams lietot tikai labi vēdināmās telpās.
Pēc diennakts pievieno Klarowin 2 proporcijā 1,9 g/8 L – nosvērto Klarowin 2 daudzumu izšķīdini 50 ml ūdens un pievieno vīnam. Rūpīgi samaisi. Efekts būs redzams apmēram pēc nedēļas nogulsnēm nosēžoties trauka dibenā.
Iesakām arī divus citus 4 PORY ROKU vīna komplektus: ar mežrozīti un dzērvenēm.
Iepakojuma izmēri: