Vīna komplekts 4 PORY ROKU – ar mežrozi, tas ir augļu un ziedu žāvējums un vīna rauga maisījums ar barības vielām, ar kuru pagatavosi 8-10 L garda, aromātiska vīna.
Ja vēlies gatavot vīnu ziemā vai pavasarī, kad trūkst svaigu augļu, vai arī vasarā nevēlies veltīt laiku sezonas velšu apstrādei, mums ir praktisks risinājums!
4 PORY ROKU – ar mežrozi, tas ir vīna pagatavošanas komplekts, kas satur īpaši piemeklētu augļu un ziedu žāvējumu un vīna rauga maisījumu ar barības vielām. Turpmāk jebkurš gada laiks būs ideāls izcilu mājas misu sagatavošanai.
Iepakojums ar 105 g masu satur 100 g īpaši piemeklētu žāvējuma sastāvdaļu un 5 g augstas kvalitātes rauga ar barības vielām. Komplekta pietiks, lai pagatavotu 8 līdz 10 L aromātiska un ar lielisku garšu vīna, kas var izrūgt līdz pat 17%.
Ļoti vienkāršā komplekta lietošana padara to par lielisku izvēli arī tiem, kas tikai sper pirmos soļus mājas vīndarībā. Komplektā esošajām sastāvdaļām atliek vien pievienot ūdeni, cukuru un atstāt misu istabas temperatūrā.
Laba ziņa nepacietīgajiem – optimālos fermentācijas apstākļos vīnu var nogaršot jau pēc 5 nedēļām.
Žāvējuma sastāvdaļas:
mežrožu augļu mizas, āboli, hibiska ziedi, aronijas augļi, aromāts.
Rauga ar barības vielām sastāvdaļas:
raugs [vīna raugs S. cerevisiae, emulgators: sorbitola monostearāts], diammonija fosfāts, B1 vitamīns.
Lietošanas veids:
Maisiņa ar augļu žāvējumu saturu un 2 kg cukura ieber 10 L ūdens ar 85°C temperatūru un maisa 3 min, uzturot norādīto temperatūru. Pēc tam visu pārlej fermentācijas traukā un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pēc tam pievieno mazās paciņas saturu ar vīna raugu un barības vielām. Fermentē vienu nedēļu, pēc tam misu nokāš caur sietiņu. Pievieno 0,5 kg cukura un fermentē vienu mēnesi. Lai bagātinātu vīna raksturu, pievieno 1 g tanīna sarkanajam vai baltajam vīnam (vai uzlējumu no 2 paciņām melnās tējas).
Ja vēlies iegūt intensīvāku vīnu, gatavo to saskaņā ar iepriekš minēto recepti, bet izmanto 1,6 kg cukura un 8 L ūdens, pēc tam pēc nedēļas pievieno 0,4 kg cukura un gaidi līdz fermentācijas beigām.
Fermentācijas beigas noteiksi ar cukurmēru. Pārbaudi cukura līmeni vairākas nākamās dienas. Ja cukura vērtība nesamazinās, uzskati to par signālu, ka fermentācija ir beigusies. Un tu vari sākt nākamo posmu.
Skaidrošana:
Atstāj vīnu noskaidroties, vislabāk vēsā vietā. Kad, skatoties pret gaismu glāzē ielietajā dzērienā, redzi, ka vīns nav duļķains, to var nolejt no nogulsnēm. Vislabāk izmanto ērto automātisko sifonu, kas samazina šķidruma atplūdes un nogulšņu saduļķošanās risku (tam ir pretvārsts).
Ja vēlies ātrāk noskaidrot vīnu pēc fermentācijas, izmanto kālija metabisulfītu proporcijā 0,8 g/8 L – devu izšķīdini 50–100 ml ūdens, pēc tam pievieno misai un rūpīgi samaisi. Kālija metabisulfīta šķīdums ir nestabils, tādēļ sagatavo to tieši pirms lietošanas. Sakarā ar raksturīgo, asu sēra smaržu ieteicams produktu lietot tikai labi vēdināmās telpās.
Pēc diennakts pievieno Klarowin 2 proporcijā 1,9 g/8 L – izmērīto Klarowin 2 daudzumu izšķīdini 50 ml ūdens un pievieno vīnam. Rūpīgi samaisi. Efektam vajadzētu kļūt redzamam aptuveni pēc nedēļas, nogulsnēm nosēžoties trauka apakšā.
Mēs iesakām arī divus citus 4 PORY ROKU vīna komplektus: ar avenēm un ar dzērvenēm.
Iepakojuma izmēri:
- garums: 13 cm
- platums: apm. 4 cm
- augstums: 22 cm