Ēdieni, kas gatavoti oriģinālā veidā brīvā dabā, pie ugunskura vai pavarda, ir vilinoša perspektīva ikvienam labas un nebanālas virtuves cienītājam. Iepazīsti šo lielisko mednieku katlu ar ietilpību 8 L. Tas apvieno čuguna izturību un pavāru augstu vērtētās īpašības ar praktisku emaljas pārklājumu, kas nodrošina lietošanas ērtumu, vienkāršāku tīrīšanu un noturību pret koroziju un ēdienos esošo skābju iedarbību.
Mednieku katls ir izgatavots no augstas kvalitātes čuguna un tā iekšpuse pārklāta ar emalju. Tas ir ideāli piemērots ģimenes pasākumiem dārzā, lauku īpašumā, kā arī dažādiem pasākumiem, tostarp komandas saliedēšanas pasākumiem. Tas būs pievilcīgs pavadonis jebkurā kempingā, ziemas kamanbraucienā un biesādēs pie ugunskura. Viegli pagatavosi tajā gardas un aromātiskas zupas, gulašus, bigosu, kā arī stilbiņus, ribiņas un meža gaļu uz ugunskura.
Emaljētais iekšējais pārklājums atvieglos katla lietošanu, mazgāšanu un sagatavošanu nākamajai reizei. Gludā emaljas virsma nodrošina, ka ēdieni pie tās nepielīp tik viegli kā pie neapstrādāta čuguna, turklāt, mazinot mitruma un ēdienos esošo skābju ietekmi uz čugunu, palīdz ilgāk uzturēt trauku lieliskā stāvoklī. Emalja ir droša saskarei ar pārtiku un ļauj ēdieniem saglabāt dabisko garšu. Ir vērts uzsvērt, ka emaljētās iekšpuses dēļ katlam nav nepieciešama sezonēšana, t.i., virsmas sacietināšana ar ēdamo eļļu izdedzināšanas procesā, lai nodrošinātu pietiekamu nelipīgumu un izturību pret mitrumu. Pietiek tikai viegli ieeļļot katla ārējo virsmu, lai to pasargātu no iespējamās rūsas veidošanās.
Iepriecinošā katla ietilpība (8 L) garantē pamatīgu porciju garda ēdiena.
Komplektā ietilpst:
Uzmanību: Katls paredzēts gatavošanai uz atklātas uguns. Čuguns sakarst līdz augstai temperatūrai, tādēļ, lietojot trauku, jāievēro īpaša piesardzība un jāizmanto aizsargcimdus, lai izvairītos no iespējamā apdeguma. Gatavošanas vieta ar katlu ir jāsargā no bērnu un mājdzīvnieku piekļuves. Katls nav paredzēts rotaļām. Tāpat jāatceras, ka gan čuguns, gan emalja ir jutīgi pret mehāniskiem bojājumiem.
Lietošanas norādījumi:
Pirms lietošanas un pēc katras lietošanas katls rūpīgi jānomazgā. Pēc lietošanas katlu drīkst mazgāt tikai tad, kad tas pilnībā atdzisis.
Nestati tukšu katlu virs siltuma avota un nemaini trauka temperatūru strauji. Čuguns ir ļoti jutīgs pret lielām temperatūras svārstībām. Katlu uzsildi pakāpeniski - ja temperatūra ir pārāk augsta, čuguns kļūst trausls un var plaisāt. Sakarsētu čugunu nelej ar aukstu ūdeni – tas izraisīs termisko šoku un rezultātā katls var saplaisāt. Mēs arī neiesakām izmantot mazgāšanas līdzekļus čuguna mazgāšanai – vislabāk izmantot tikai ūdeni. Pieļaujams pievienot smiltis vai sāli, kas palīdzēs noņemt grūti tīrāmus netīrumus, rūsas pēdas vai piedegumus.
Keramisko pārklājumu katla iekšpusē vari mazgāt ar ūdeni un maigiem mazgāšanas līdzekļiem.
Nomazgātu katlu rūpīgi nosusini, bet neapstrādāta čuguna detaļas pārklāj ar ēdamo eļļu.
Uzmanību! Katls paredzēts tikai ēdiena pagatavošanai. Tajā nedrīkst uzglabāt ēdienu.
Vairāk par katlu kopšanu atradīsi mūsu rakstā
Izmēri:
- katls:
- kājiņas:
- kopējie izmēri: