Ēdieni, kas gatavoti oriģinālā veidā brīvā dabā, virs ugunskura vai kurtuves, ir vilinoša perspektīva ikvienam labas un neparastas virtuves cienītājam. Iepazīsti šo lielisko medību katlu ar 10 L tilpumu. Tas apvieno čuguna izturību un šefpavāru augsti vērtētās īpašības ar praktisku emaljētu pārklājumu, kas nodrošina ērtu lietošanu, vieglāku tīrīšanu un izturību pret koroziju un ēdienos esošo skābju iedarbību.
Medību katls izgatavots no augstas kvalitātes čuguna un iekšpusē pārklāts ar emalju. Tas ir ideāli piemērots ģimenes svinībām dārzā, lauku īpašumā, kā arī dažāda veida pasākumiem, tostarp saliedēšanās pasākumiem. Tas ir lielisks sabiedrotais jebkurā nometnē, kamanbraucienā un ugunskura mielastā. Ar to bez pūlēm pagatavosi garšīgas un aromātiskas zupas, gulašus, bigosu, kā arī cūkas stilbiņus, ribiņas un meža gaļu uz ugunskura.
Iekšējais emaljētais pārklājums atvieglos katla lietošanu, mazgāšanu un sagatavošanu nākamajai lietošanai. Gludajai emaljētajai virsmai ir priekšrocība — ēdieni pie tās nepielīp tik viegli kā pie neapstrādāta čuguna, turklāt, samazinot mitruma un ēdienos esošo skābju iedarbību uz čugunu, palīdz ilgāk uzturēt trauku lieliskā stāvoklī. Emalja ir droša pārtikai un ļauj ēdieniem saglabāt to dabisko garšu. Vērts uzsvērt, ka, pateicoties emaljētajai iekšpusei, katlam nav nepieciešama sezonēšana, tas ir, virsmas sacietināšana ar ēdamo eļļu izkarsēšanas procesā, lai nodrošinātu atbilstošu nelipīgumu un izturību pret mitrumu. Pietiek tikai viegli ieeļļot katla ārējo virsmu, lai to pasargātu no iespējamās rūsas veidošanās.
Ievērojamais katla tilpums (10 L) nodrošina bagātīgu daudzumu gardas maltītes.
Komplektā ietilpst:
Uzmanību: Katls paredzēts gatavošanai atklātā ugunī. Čuguns sakarst līdz ļoti augstai temperatūrai, tāpēc, lietojot trauku, jāievēro īpaša piesardzība un jālieto aizsargcimdi, lai izvairītos no apdegumiem. Gatavošanas vieta ar katlu ir jāpasargā no bērnu un mājdzīvnieku piekļuves. Katls nav rotaļlieta. Tāpat jāatceras, ka gan čuguns, gan emalja ir jutīgi pret mehāniskiem bojājumiem.
Lietošana:
Pirms lietošanas un pēc katras lietošanas katls rūpīgi jānomazgā. Pēc lietošanas katlu drīkst mazgāt tikai tad, kad tas pilnībā atdzisis.
Nestati tukšu katlu virs siltuma avota un nestrauji nemaini trauka temperatūru. Čuguns ir ļoti jutīgs pret lielām temperatūras atšķirībām. Katlu uzkarsē pakāpeniski — ja temperatūra ir pārāk augsta, čuguns kļūs trausls un var saplaisāt. Uzkarsušu čugunu nelej ar aukstu ūdeni — tas izraisīs termisko šoku un rezultātā katls var saplaisāt. Neiesakām arī izmantot mazgāšanas līdzekļus čuguna mazgāšanai — vislabāk ir lietot tikai ūdeni. Pieļaujams izmantot nedaudz smilšu vai sāli, kas palīdzēs noņemt spītīgus netīrumus, rūsas pēdas vai piedegumus.
Katla iekšējo keramisko pārklājumu vari mazgāt ar ūdeni un maigiem mazgāšanas līdzekļiem.
Nomazgātu katlu rūpīgi nosusini, bet neapstrādāta čuguna detaļas pārklāj ar ēdamo eļļu.
Uzmanību! Katls paredzēts tikai ēdiena pagatavošanai. Tajā nedrīkst uzglabāt ēdienu.
Vairāk par katlu kopšanu atradīsi mūsu rakstā
Izmēri:
- katls:
- kājas:
- kopējie izmēri: