Āra elektriskā kūpinātava DragON Wood 60 E ar dūmu ģeneratoru dragON Jet 1 ir universāls, augstas kvalitātes komplekts, paredzēts gaļas izstrādājumu, zivju un sieru kūpināšanai, žāvēšanai, uzsildīšanai vai apcepšanai.
Pateicoties šai modernajai kūpinātavai ar ietilpīgu koka kameru, Tu pats varēsi pagatavot, cita starpā, izcilas šķiņķus, desas, foreles, lasi vai mājās gatavotus sierus. Piešķirsi tiem neatkārtojamu aromātu un garšu. Komplekts nodrošina ērtu lietošanu un lieliskus kulināros rezultātus. Pietiek pieslēgt kūpinātavu, displejā iestatīt temperatūru un kūpināšanas laiku un iedarbināt dūmu ģeneratoru.
Vadības panelis:
Šī ir mūsu atbilde tiem, kuri meklē tradicionālās koka kūpinātavas priekšrocību apvienojumu ar universālas un modernas elektriskās kūpinātavas iespējām. Klientu vajadzības un mūsu speciālistu pieredze iemiesota šajā Browin inovatīvajā produktā. Pūķa jauda jaunā izpildījumā!
Pilns komplekts – viss, kas nepieciešams:
Šajā modulārajā komplektā ietilpst, cita starpā, koka kamera no Skandināvijas egles, tērauda pamatne, latas, āķi un kūpināšanas skaidas. Dūmu ģenerators ar sūkni un vadības panelis un sildīšanas modulis kopā ar termikas un termopāra moduli ir paredzēti Lietotāja patstāvīgai uzstādīšanai.
Kūpinātava ir gatava darbam uzreiz pēc salikšanas!
Stingra konstrukcija nodrošina ilgmūžību gadiem ilgi.
Uzmanību: kontroliera ligzdā, kas paredzēta sūkņa pievienošanai, nedrīkst pieslēgt citas ierīces!
Ar šo komplektu kūpināšana ir bērnišķīgi vienkārša, un vienlaikus Tu vari baudīt pilnīgi profesionālus rezultātus!
Kūpinātava ir aprīkota ar jaudīgu sildelementu ar konvekciju. Tas ir novietots kameras aizmugurējā sienā un nodrošina, ka temperatūra jebkuros apstākļos vienmērīgi izplatās pa visu kameru. Turklāt pats sildelements nepakļaujas tik spēcīgai netīrumu un sulu nosēdumu iedarbībai no kūpinātajiem produktiem kā citos ražotāju kūpinātavās. Konvekcija paātrina kūpināšanas procesu, nodrošina, ka dūmi perfekti nonāk pat grūti pieejamos, cieši izvietotos kūpinājumos. Tā arī ļauj ātri un ērti apžāvēt gaļu, desas un zivis, kas ir ļoti svarīgi profesionālas kūpināšanas procesā.
Augstas kvalitātes ārējais kontrolieris ar taimeri ļaus Tev precīzi regulēt temperatūru kamerā un uzraudzīt to displejā. Vadības panelī var izvēlēties sildelementa nepārtrauktu režīmu vai ar taimera izmantošanu, tādējādi kūpinātava izslēgsies pēc iestatītā laika. Taimeri var iestatīt līdz 4 stundām.
Kūpināšanas kamerā mēs esam uzstādījuši zondi, pateicoties kurai kontrolieris visā kūpināšanas laikā uztur iestatīto temperatūru, bez nepieciešamības nepārtraukti to kontrolēt un procesa gaitā mainīt sildelementa jaudu.
Tava rīcībā esot kamerai ar 115 L tilpumu, bez grūtībām tajā nokūpināsi 10–15 kg ielādes.
Pie šīs kūpinātavas priekšrocībām jāpiemēro tās stingrā konstrukcija, kurā izmantots rūpīgi atlasīts, slīpēts, dabisks koks. Kūpināšanas kamera izgatavota no egles dēlīšiem. Atveramais jumtiņš ir piestiprināts ar eņģēm, kas ļoti atvieglo ielādes ievietošanu kūpinātavas iekšpusē. Piekļuve kūpinātavai gan caur durtiņām, gan caur jumtiņu ir ļoti praktisks un ērts risinājums. Kameras konstrukcija ir pastiprināta ar biezām šķērslatām. Kūpinātavas durtiņas stiprinātas uz izturīgām pulverkrāsotām eņģēm.
Koka kūpināšanas kamera lieliski iekļausies mājas pagalmā – zem jumta esošajā terases vai dārza lapenes telpā.
Kamerai pielāgota metāla pamatne ar kājām - tā nodrošina, ka piekļuve kūpināšanas kamerai ir optimālā augstumā. Tas ir ļoti ērti, nav nepieciešams liekties vai pietupties.
Kūpināšanas dūmu avots ir tirgū unikāls dūmu ģenerators ar inovatīvu, patentētu konstrukciju un jaudīgu elektrisko sūkni. Tas nodrošina optimālu kūpināšanas dūmu sadali. Sūknis ar regulējamu dūmu plūsmas ātrumu ir novietots uz pamatnes tā, lai savas vibrācijas pārnestu uz cilindru. Pateicoties tam, skaidas degšanas laikā neiestrēgst. Speciāls adapteris ļauj viegli un ātri savienot dūmu ģeneratoru ar kūpinātavu.
Dūmu ģeneratorā ietilpst apmēram 450 g skaidu. Šāds daudzums nodrošina apmēram 3–4 stundu darbu (atkarībā no gaisa plūsmas iestatījuma uz sūkņa regulatora), bez nepieciešamības piebērt skaidas. Ar šo ģeneratoru iespējama aukstā kūpināšana bez papildu konstrukcijas elementu iegādes un uzstādīšanas!
Konvekcija paātrina kūpināšanas procesu, nodrošina, ka dūmi perfekti nonāk pat grūti pieejamos, cieši izvietotos kūpinājumos. Tā arī ļauj ātri un ērti apžāvēt gaļu, desas un zivis, kas ir ļoti svarīgi pareizas kūpināšanas procesā.
Pirms kūpinātavas un moduļu uzstādīšanas iepazīsties ar instrukcijām un ievēro tajās sniegtos norādījumus, tostarp par drošu lietošanu.
Kūpinātavu vari izmantot arī bez elektrības pieslēguma, piemēram, izmantojot kūpināšanas kameru gaļas izstrādājumu nogatavināšanai.
Komplekta elementi:
Kūpinātavas tilpums: 115 L, kameras augstums: 60 cm, ielāde: 10–15 kg.
Sildelementa jauda 1500 W
Praktiski padomi:
Aukstā kūpināšana
Parasti notiek temperatūrā līdz +25⁰C un ilgst no vairākām stundām līdz 14 dienām. Atkarībā no vajadzībām izmanto atbilstošu dūmu blīvumu. Parasti to plūsmas ātrumam jābūt 6–15 m minūtē. Šo kūpināšanas veidu galvenokārt izmanto produktiem, kurus plānots ilgstoši uzglabāt vai nogatavināt, jo dūmi dziļi iesūcas produktā un to lēnām konservē. Šādi apstrādāti kūpinājumi žūst vienmērīgi, un rezultāts ir lielisks arī ilgstošas nogatavināšanas gadījumā.
Siltā/karstā kūpināšana
Tas ir iedarbība uz produktu ar dūmiem, kuru temperatūra pārsniedz +25⁰C. Var runāt par divām pieņemtām augšējām temperatūras robežām – kūpināšanu līdz apmēram +45⁰C sauc par siltu kūpināšanu, bet līdz +60⁰C – par karstu kūpināšanu. Karstās kūpināšanas gadījumā produktus varam apcept pašā kūpinātavā, paaugstinot kameras temperatūru pat līdz +80–90⁰C.
Apcepšanas gadījumā dūmu ģeneratoru var atvienot un uz produktu iedarboties tikai ar temperatūru.
Neatkarīgi no izvēlētā kūpināšanas veida atceries, ka tas ir noslēdzošais process, un pamats ir pareiza izstrādājumu sagatavošana kūpināšanai un ļoti laba to apžāvēšana pirms kūpināšanas (vai papildu apžāvēšana kūpinātavā), kas ļoti pozitīvi ietekmē kūpinājumu kvalitāti un novērš to paskābināšanos.