Mūsdienīga, elektriskā dragON kūpinātava ar dūmu ģeneratoru dragON Jet 1 un piederumiem, ir universāls, augstas kvalitātes komplekts, kas nodrošina lietošanas komfortu un lieliskus kulināros rezultātus. Pietiek pieslēgt kūpinātavu, displejā iestatīt temperatūru un kūpināšanas laiku un ieslēgt dūmu ģeneratoru.
Īsts hits! Elektriskā dragON kūpinātava izceļas ar augstu kvalitāti, modernu konstrukciju un pievilcīgu dizainu. Kombinācijā ar inovatīvo, elektrisko dūmu ģeneratoru dragON Jet 1 (Browin patents) tā atbildīs katra lietotāja gaidām. Šis praktiskais komplekts ir ideāli piemērots gan iesācējiem, gan tiem, kam jau ir pieredze kūpināšanas mākslā. Tas noder visām kūpināšanas opcijām – auksti, silti un karsti, kā arī apcepšanai un apžāvēšanai. Kūpināts šķiņķis, siers vai auksti kūpināts lasis – šos un citus produktus ar neatkārtojamu aromātu un garšu sagatavosiet pats!
Tilpums 65 L ļauj nokūpināt apmēram 8 kg ievietotā produkta. Komplektā režģis, tērauda stieņi (4 gab.), S tipa kūpināšanas āķi (5 gab.) un 2 iepakojumi kūpināšanas šķeldas.
Augstas kvalitātes digitālais kontrolieris ļauj precīzi regulēt temperatūru kūpināšanas kamerā un iestatīt kūpināšanas laiku. Sildelementa darba temperatūras diapazons: no +38 līdz +135°C, laika iestatīšana: no 00:01 līdz 24:59 h.
Labā termoizolācija mazina pārmērīgu ūdens kondensāciju kūpināšanas kamerā. Divkāršas, no iekšpuses siltinātas sienas. Ventilācijas skurstenis (augst. 30 cm) ar regulējamu gaisa padevi, kas nodrošina labāku cirkulāciju un dūmu novadīšanu, kā arī lielāku korpusa tīrību kūpināšanas laikā.
Durvis ar blīvējumu, aizveramas ar skavas aizdari nodrošina vieglu aizvēršanu un hermētiskumu. Papildu priekšrocība ir iespēja regulēt durvju piespiedes spēku ar speciālu eņģi, kas atrodas kūpinātavas augšdaļā. Kameras durvju stikls ļauj ērti vērot kūpinātavas iekšpusi un labāk kontrolēt kūpināšanas procesu.
Regulējamas kājiņas atvieglo kūpinātavas stabilu novietošanu uz jebkuras pamatnes.
Īpaša sildelementa aizsarga konstrukcija nodrošina vienmērīgu temperatūras sadali kamerā un efektīvi pasargā sildelementu no netīrumiem, kas rodas no kūpināto produktu sulām.
Divas noteces paplātes, tostarp praktiska ārējā paplāte - noņemama, viegli iztukšojama un mazgājama. Uz šo paplāti tiek novadīts liekais tauku daudzums no iekšējās paplātes.
Izcils tirgū dūmu ģenerators ar inovatīvu, patentētu konstrukciju un jaudīgu elektrisko sūkni nodrošina optimālu kūpināšanas dūmu sadali. Sūknis ar regulējamu dūmu plūsmas ātrumu ir novietots uz pamatnes tā, lai tā vibrācijas tiktu pārnestas uz cilindru. Tādējādi šķelda degšanas laikā neiesprūst. Īpašs adapteris ļauj viegli un ātri savienot dūmu ģeneratoru ar kūpinātavu.
Dūmu ģenerators ietilpina apmēram 450 g šķeldas. Šāds daudzums nodrošina apmēram 3–4 st. darbu (atkarībā no gaisa plūsmas iestatījuma uz sūkņa regulatora), bez nepieciešamības piebērt šķeldu. Šis ģenerators ļauj kūpināt auksti (ar izslēgtu sildelementu) bez nepieciešamības iegādāties un uzstādīt papildu konstrukcijas elementus!
Augsts skurstenis (30 cm) ir ļoti viegli uzstādāms un demontējams. Tam ir šībers, kas ļauj regulēt dūmu blīvumu un plūsmu. Tas dod iespēju radīt ideālus kūpināšanas apstākļus, pielāgotus Tavām vēlmēm.
Kūpinātavu ērti uzglabāsi pievienotajā, izturīgajā pārvalkā.
Profesionāla kūpinātava uz daudziem gadiem - piedāvājam papildu piederumus un rezerves daļas.
Vienkārša montāža, viegla lietošana - kūpinātavai, dūmu ģeneratoram un sūknim ir pievienotas instrukcijas. UZMANĪBU! Rūpīgi iepazīsties ar šīm instrukcijām un ievēro ieteikumus par drošu šo ierīču montāžu, lietošanu, tīrīšanu un apkopi.
Pirms pirmās kūpināšanas jāveic kūpinātavas „izdedzināšana”, t. i., jāveic kūpināšana bez pārtikas produktu izmantošanas.
Parametri:
Komplekta elementi:
Padoms - kuru kūpināšanas metodi izvēlēties?
Var izcelt trīs pamatmetodes:
Aukstā kūpināšana:
Parasti notiek bez ieslēgta sildelementa, tikai izmantojot dūmu ģeneratoru, pie ārējās temperatūras no 12 līdz 25°C, kas ļauj kamerā iegūt temperatūru 16–30°C diapazonā. Ilgst no vairākām stundām/vienas dienas līdz 14 dienām. Atkarībā no vajadzībām pielāgo atbilstošu dūmu blīvumu. Parasti tā plūsmas ātrumam vajadzētu būt 6–15 m minūtē. Šo kūpināšanas veidu galvenokārt izmanto produktiem, kurus paredzēts ilgstoši uzglabāt vai nogatavināt, jo dūmi dziļi iesūcas produktā un to lēnām konservē. Ar šo metodi apstrādātie kūpinājumi žūst vienmērīgi, un rezultāts ir lielisks arī ilgtermiņa nogatavināšanas gadījumā.
Siltā/karstā kūpināšana:
Tā ir iedarbība uz produktu ar dūmiem, kuru temperatūra pārsniedz 25⁰C. Var runāt par divām pieņemtām augšējām temperatūras robežām - kūpināšanu līdz apmēram 45⁰C sauc par siltu kūpināšanu, bet līdz 60⁰C — par karstu kūpināšanu. Karstās kūpināšanas gadījumā produktus var apcept pašā kūpinātavā, paaugstinot kūpināšanas kameras temperatūru pat līdz 80–90⁰C.
Apcepšanas gadījumā var atvienot dūmu ģeneratoru un iedarboties uz produktu tikai ar temperatūru.
Neatkarīgi no tā, kādu kūpināšanas tipu izvēlēsies, atceries, ka tas ir noslēdzošais process, bet pamats ir pareiza izstrādājumu sagatavošana kūpināšanai un to ļoti laba nosusināšana pirms kūpināšanas (ja vajadzīgs, papildu dosusināšana kūpinātavā), kas ļoti pozitīvi ietekmē kūpinājumu kvalitāti un novērš to ieskābināšanos.