Mana aizraušanās: Mājas vīna gatavošana / grāmata
Šis ceļvedis ir veltīts vīndariem amatieriem, kuri darbojas nelielā mērogā. Viņu vajadzībām tajā apskatītas svarīgākās vīna izejvielas, vinifikācijas procesa posmi, kā arī vīna kopšanas principi tā nogatavināšanas laikā.
Vīns sniedz tās īpašās izjūtas un emocijas, kas vai nu uzkurina, vai arī nomierina maņas, rosina iztēli un veicina eksistenciālas pārdomas. Vīns vieno paaudzes, atvieglo kontaktu veidošanu un padziļina sociālās attiecības. Pateicoties iespējai izmantot jaunas vīnogu šķirnes, kas pielāgotas audzēšanai grūtākos apstākļos, dažādos reģionos - arī vēsākā klimatā - top brīnišķīgi vīna dārzi un tikpat glīti nelieli vīna dārziņi, kas ierīkoti pie mājām dārzos. Augļu dārzos, saskaņā ar mūžseno gadalaiku ritmu, nogatavojas ar savu bagātību vilinoši augļi - lieliski arī kā izejviela vīnam.
Izmantosim grāmatā sniegtās receptes un radīsim interesantus, labus dzērienus, lai varētu baudīt neparastās izjūtas, ko sniedz sava, mājas pagrabiņa vīna vai medus vīna degustācija.
dr inż. EWA KWAPISZ - biotehnoloģe, vadītāja un bijusī augstskolas pasniedzēja, kas specializējas enzīmu un organisko skābju ražošanā, vīna rauga un barotņu ražošanas tehnoloģiskās līnijas līdzautore, entuziaste ar milzīgu pieredzi enoloģisko procesu pilnveidošanā.