Sagatavojies precizitātei un lietošanas ērtumam, ko nodrošina šis inovatīvais jaunās paaudzes cukurmērs. Tas izgatavots no sertificētas plastmasas – ir izturīgs, drošs, jo nesaplīstošs, precīzs un turklāt ar modernu, elegantu izskatu. Pateicoties praktiskiem un skaidri salasāmiem marķējumiem uz skalas, tas ļaus viegli izmērīt cukura saturu šķidrumos. Mērījumu diapazons: -5–35°Blg.
Kāpēc ir vērts izvēlēties augstākās kvalitātes cukurmēru?
Pirmais tirgū nesaplīstošs cukurmērs. Neaizstājams rīks ikvienam mājas fermentācijas cienītājam. Lieto bez bažām. Tas nesaplīsīs tieši tad, kad tas būs visvairāk vajadzīgs – metot pludiņu (kolbiņu) mērcilindrā, nedz arī transportēšanas laikā – jo tas ir nesaplīstošs, tāpat kā mērcilindrs.
Izvēlies labi izstrādātu uzticamību un droši veic nepieciešamos mērījumus. Ierīce ir ārkārtīgi izturīga un noturīga pret mehāniskiem bojājumiem. Tu novērtēsi precīzo skalu, kas ļauj precīzi noteikt cukura saturu šķīdumos un nodrošina pilnīgu kontroli pār vīna, alus, sidra vai arī brāgu turpmākai destilācijai gatavošanas procesu.
Pielietojums:
Lietošanas instrukcija ir norādīta uz produkta iepakojuma.
Piezīme: Ja vēlies, lai mērījums būtu patiešām uzticams un precīzs, rūpējies, lai nolasījumu veiktu 20°C temperatūrā (šķīduma temperatūra).
Brīdinājums: Produkts paredzēts lietošanai tikai pilngadīgām personām un tikai atbilstoši tā paredzētajam mērķim. Turiet bērniem nepieejamā vietā – produkts nav rotaļlieta.
Kā pārbaudīt, vai fermentācija ir pabeigta?
Ja mērījums rāda 0, negatīvu vērtību vai arī vairāki mērījumi nedēļas laikā uzrāda vienādu vērtību, tas nozīmē, ka fermentācija ir beigusies.
Kā aprēķināt vīnam nepieciešamo cukura daudzumu?
Lai sasniegtu noteiktu vīna stiprumu, aprēķini nepieciešamo cukura daudzumu. 17 g cukura uz 1 L misas palielina stiprumu par 1%. Piemēram – lai iegūtu 20 L vīna ar 12% stiprumu:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g cukura
Atceries par augļos esošajiem dabīgajiem cukuriem.
Vienlaikus, zinot cukura koncentrāciju moštā, vari viegli noteikt gala alkohola saturu. Piemērs misai pirms fermentācijas ar sākotnējo cukura koncentrāciju 25°Blg. Pieņemot, ka viss cukurs nofermentēs:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
Šajā vienādojumā 1,938 ir konstante, kas iegūta no empīriskiem fermentācijas procesa mērījumiem un apzīmē alkohola daudzumu, kas rodas no noteikta izlietotā cukura daudzuma.
Produkta izmēri:
augstums: 20,3 cm +/-5%
diametrs: 1,7 cm
augstums: 25 cm
iekšējais diametrs: 2,2 cm
Izvēlies izturību un precizitāti - izvēlies praktisku cukurmēru, kas kalpos Tev gadiem!