Sagatavojies precizitātei un lietošanas ērtībai, ko nodrošina šis inovatīvais jaunās paaudzes cukurmērs. Tas ir izgatavots no sertificēta materiāla – izturīgs, drošs - jo nesaplīstošs, precīzs, turklāt ar modernu un elegantu izskatu. Pateicoties praktiskajiem un skaidriem apzīmējumiem uz skalas, Tu viegli izmērīsi cukura saturu šķidrumos. Mērījumu diapazons: -5-35°Blg.
Kāpēc ir vērts izvēlēties augstākās kvalitātes cukurmēru?
Pirmais tirgū nesaplīstošais cukurmērs. Neaizstājams rīks katram mājas fermentācijas entuziastam. Lieto bez bažām. Tas nesaplīsīs tieši tad, kad tas būs visvairāk vajadzīgs, iemetot pludiņu (baloniņu) mērcilindrā, kā arī transportēšanas laikā – jo tas ir nesaplīstošs, tāpat kā mēģene.
Paļaujies uz labi izstrādātu uzticamību un droši veic nepieciešamos mērījumus. Ierīce ir ārkārtīgi izturīga un noturīga pret mehāniskiem bojājumiem. Tu novērtēsi precīzo skalu, kas ļauj tieši noteikt cukura saturu šķīdumos un nodrošina pilnīgu kontroli pār vīna, alus, sidra vai arī raudzējumu turpmākai destilācijai izveides procesu.
Pielietojums:
Lietošanas instrukcija norādīta uz produkta iepakojuma.
Piezīme: Ja vēlies, lai mērījums būtu patiesi reprezentatīvs un precīzs, pārliecinies, ka nolasījums tiek veikts 20°C temperatūrā (šķīduma temperatūra).
Brīdinājums: >Produkts paredzēts lietošanai tikai pilngadīgām personām un tikai atbilstoši tā mērķim. Turiet bērniem nepieejamā vietā – produkts nav rotaļlieta.
Kā pārbaudīt fermentācijas pabeigšanu?
Ja mērījums rāda 0, negatīvu vērtību vai vairāki mērījumi nedēļas laikā rāda vienādu vērtību, tas nozīmē, ka fermentācija ir beigusies.
Kā aprēķināt cukura daudzumu, kas nepieciešams vīnam?
Lai sasniegtu noteiktu vīna stiprumu, aprēķini nepieciešamo cukura daudzumu. 17 g cukura uz 1 L misas palielina stiprumu par 1%. Piemēram – lai iegūtu 20 L vīna ar stiprumu 12%:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g cukura
Atceries par augļos esošajiem dabīgajiem cukuriem.
Vienlaikus, zinot cukura koncentrāciju misā, viegli vari noteikt galīgo alkohola saturu. Piemērs rauga misai pirms fermentācijas ar sākotnējo cukura koncentrāciju 25°Blg. Pieņemot, ka viss cukurs tiks izfermentēts:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
Šajā vienādojumā 1,938 ir konstante, kas iegūta no empīriskiem fermentācijas procesa mērījumiem un apzīmē alkohola daudzumu, kas rodas no noteikta patērētā cukura daudzuma.
Produkta izmēri:
augstums: 20,3 cm +/-5%
diametrs: 1,7 cm
augstums: 25 cm
iekšējais diametrs: 2,2 cm
Izvēlies izturību un precizitāti - izvēlies praktisku cukurmēru, kas kalpos Tev gadiem!