Desmit iepakojumu komplekts: komplektā 10 kg kokosriekstu aktivētās ogles uz 600 L ar granulāciju 0,55 - 2,4 mm, adsorbcijas aktivitāte > 60%, ūdens un alkoholisko dzērienu attīrīšanai, garšas un aromāta korekcijai.
Kokosriekstu aktivētā ogle ir īpaši atlasītas un ar tvaiku termiski apstrādātas kokosriekstu čaulas, kas ļaus neitralizēt un harmonizēt destilātu garšu un aromātu. Pateicoties joda skaitlim (>900 mg/g) un granulācijai (0,55 - 2,4 mm), šai oglei ir liels poru tilpums un līdz ar to augsta spēja adsorbēt piesārņojumus, kas ietekmē šķidruma krāsu, garšu un smaržu. Veikto testu rezultāti liecina, ka kokosriekstu aktivētās ogles izmantošana dod krietni labākus rezultātus nekā tas pats process ar akmeņoglēm. Filtrēšana kolonnā norit bez problēmām, destilāta plūsma ir vienmērīga un piepilda visu adsorbenta gultni, bet iegūtais destilāts ir ar vienmērīgu, maigu aromātu un delikātu garšu bez rauga smaržas. Viens 1 kg iepakojums ļauj filtrēt līdz pat 60 L šķidruma. Produktam ir zems pelnu saturs (<3%), tādēļ tie “neizskalojas” filtrācijas laikā, nepiemaisot un neietekmējot šķidrumu garšu. Pateicoties universālajam pielietojumam, ogli var izmantot arī ārpus destilācijas – dārzkopībā, kā filtrējošu slāni puķu podos un veidojot “mežus stiklā”.
Viena iepakojuma svarīgākās īpašības:
Piedāvātajā komplektā ir desmit iepakojumi kokosriekstu aktivētās ogles.
Lietošanas veids:
Novietojiet ogli sietiņā, pārlejiet ar karstu ūdeni no tējkannas, pēc tam turiet ogli sietiņā zem tekoša krāna ūdens (apm. 20°C) un skalojiet apmēram 3 minūtes, to apgrozot sietiņā, līdz caur to plūstošais ūdens kļūst tīrs. Pēc tam ļaujiet oglei notecēt no liekā ūdens. Pēc šī laika ogle ir gatava lietošanai. Aktivētās ogles lietošanas princips ir līdzīgs tipiskajiem ūdens filtriem. 1 L šķidruma plūsmas laikam caur gultni jābūt vismaz 1 stundai (nevēlamo vielu adsorbcijas efektivitāte ir atkarīga no šķidruma saskares laika ar adsorbentu). Alternatīvi aktivēto ogli var ievietot neilona sietiņā un ielikt tieši traukā ar attīrāmo šķidrumu uz ne mazāk kā 6 stundām, periodiski maisot. Ogles darbības efektivitāte ir atkarīga arī no šķidruma temperatūras. Paaugstināta temperatūra adsorbciju neveicina - optimālā adsorbcijas temperatūra ir 10°C.
Sastāvdaļas: kokosriekstu aktivētā ogle.
Viena iepakojuma izmēri: