Kokosriekstu aktivētā ogle 1 kg līdz 60 L, granulācija 0,55 - 2,4 mm, adsorbcijas aktivitāte > 60%, ūdens un alkoholisko dzērienu attīrīšanai, garšas un aromāta korekcijai.
Aktivētā kokosriekstu ogle ir īpaši atlasītas un ar tvaiku termiski apstrādātas kokosriekstu čaumalas, kas ļaus neitralizēt un harmonizēt destilātu garšu un aromātu. Pateicoties joda skaitlim (>900 mg/g) un granulācijai (0,55 - 2,4 mm), šai oglei ir liels porainums un līdz ar to augsta spējā adsorbēt piemaisījumus, kas ietekmē šķidruma krāsu, garšu un aromātu. Veiktie testi rāda, ka aktivētās kokosriekstu ogles izmantošana sniedz daudz labākus rezultātus nekā tas pats process ar akmeņoglēm. Filtrēšana kolonnā norit bez problēmām, destilāta plūsma ir vienmērīga un piepilda visu filtra gultni, bet iegūtajam destilātam ir vienmērīgi maigs aromāts un delikāta garša bez rauga smaržas. Viens 1 kg iepakojums ļauj filtrēt līdz pat 60 L šķidruma. Produktam ir zems pelnu saturs (< 3%), tāpēc tas filtrācijas laikā “neizskalojas”, nepiesārņo un neietekmē šķidrumu garšu. Pateicoties universālajam pielietojumam, ogli var izmantot arī ārpus destilācijas – dārzkopībā kā filtrējošu slāni puķu podos un gatavojot mežus stiklā.
Svarīgas īpašības:
Lietošanas veids:
Uzberiet ogli uz sieta, aplaucējiet ar karstu ūdeni no tējkannas, pēc tam ar sietu zem tekoša krāna ūdens (apm. 20°C) skalojiet ogli apm. 3 minūtes, apgrozot to uz sieta, līdz caur to plūstošais ūdens būs tīrs. Pēc tam atstājiet ogli notecēt no ūdens pārpalikumiem. Pēc šī laika ogle ir gatava lietošanai. Aktivētās ogles lietošanas princips ir līdzīgs tam, kāds tiek izmantots tipiskos ūdens filtros. 1 L šķidruma plūsmas laiks caur filtra gultni nedrīkst būt īsāks par 1 stundu (nevēlamo vielu adsorbcijas efektivitāte ir atkarīga no šķidruma saskares laika ar adsorbentu). Alternatīvi aktivēto ogli var ievietot neilona sietiņā un ielikt tieši traukā ar attīrāmo šķidrumu uz ne mazāk kā 6 stundām, periodiski apmaisot. Ogles darbības efektivitāte ir atkarīga arī no šķidruma temperatūras. Paaugstināta temperatūra neveicina adsorbciju - optimālā adsorbcijas temperatūra ir 10°C.
Sastāvdaļas: kokosriekstu aktivētā ogle
Iepakojuma izmēri: