Divpaka: komplektā ir 2 kg kokosriekstu aktivētās ogles 120 L apjomam ar granulāciju 0,55 - 2,4 mm, adsorbcijas aktivitāte > 60%, ūdens un alkoholu attīrīšanai, kā arī garšas un aromāta korekcijai.
Kokosriekstu aktivētā ogle tiek iegūta no speciāli atlasītām un tvaikā termiski apstrādātām kokosriekstu čaulām, kas ļaus neitralizēt un harmonizēt destilātu garšu un aromātu. Pateicoties joda skaitlim (>900 mg/g) un granulācijai (0,55 - 2,4 mm), šai oglei ir liels poru tilpums un līdz ar to augsta spējas adsorbēt piesārņojumus, kas ietekmē šķidruma krāsu, garšu un aromātu. Veiktie testi liecina, ka kokosriekstu aktivētās ogles izmantošana sniedz krietni labākus rezultātus nekā tas pats process ar akmeņogļu ogli. Filtrēšana kolonnā norisinās bez problēmām, destilāta plūsma ir vienmērīga un piepilda visu gultni, bet iegūtais destilāts ir ar vienmērīgu, maigu aromātu un delikātu garšu bez rauga smaržas. Viens 1 kg iepakojums ļauj filtrēt līdz pat 60 L šķidruma. Produktam ir zems pelnu saturs (<3%), tādēļ filtrēšanas laikā tas ne “izskalojas”, nekontaminē un neietekmē šķidrumu garšu. Pateicoties universālajam pielietojumam, ogli var izmantot arī ārpus destilācijas — dārzniecībā kā filtrējošu slāni puķupodos un veidojot mežus stiklā.
Svarīgākās viena iepakojuma īpašības:
Piedāvātajā komplektā ir divi kokosriekstu aktivētās ogles iepakojumi.
Lietošanas veids:
Novietojiet ogli uz sieta, aplejiet ar karstu ūdeni no tējkannas, pēc tam turiet ogli ar sietu zem tekoša krāna ūdens (apm. 20°C) un skaloјiet apmēram 3 minūtes, uz sieta to apgrozot, līdz ūdens, kas plūst cauri, kļūst dzidrs. Pēc tam atstājiet ogli notecēt no liekā ūdens. Pēc tam ogle ir gatava lietošanai. Aktivētās ogles lietošanas princips ir līdzīgs kā tipiskajos ūdens filtros. 1 L šķidruma plūsmas laikam caur gultni jābūt vismaz 1 stundai (nevēlamo vielu adsorbēšanas efektivitāte ir atkarīga no šķidruma saskares laika ar adsorbentu). Alternatīvi, aktivēto ogli var ievietot neilona sietiņā un ielikt tieši traukā ar attīrāmo šķidrumu uz laiku, kas nav īsāks par 6 stundām, periodiski maisot. Ogles darbības efektivitāte ir atkarīga arī no šķidruma temperatūras. Paaugstināta temperatūra nav labvēlīga adsorbcijai — optimālā adsorbcijas temperatūra ir 10°C.
Sastāvdaļas: kokosriekstu aktivētā ogle.
Viena iepakojuma izmēri: