Ozolkoka čipsi – sīkas koka daļiņas, kas, pievienotas alkoholiskajiem dzērieniem, piešķir tiem izcilu garšu un aromātu. Visaugstvērtīgākais viskijs vai burbons ir tas, kas ilgi nogatavināts ozolkoka mucās. Gatavojot mājās gatavotus dzērienus, līdzīgu aromatizācijas efektu var panākt daudz lētāk un ātrāk, izmantojot ozolkoka čipsus.
Augstas kvalitātes ozolkoka čipsu izmantošana ir labākā alternatīva ozolkoka mucu lietošanai. Pateicoties čipsiem, dzērieniem piešķirsi gan cēlu aromātu, gan krāsu. Tā ir daudz vienkāršāka un lētāka dzērienu nogatavināšanas metode nekā tradicionāla izturēšana mucās. Tavs viskijs vai ozolkoka uzlējums pietuvosies klasikai un sniegs lieliskas degustācijas sajūtas.
Raksturojums:
Izejviela: amerikāņu ozola šķirne
Veids: stipri grauzdēti
Dozēšana: 2–6 g/1 L

Lietošanas veids:
Ozolkoka čipsus pievieno izvēlētajam dzērienam devā 2–6 g uz 1 L alkohola uz 3–6 nedēļām. Precīzu čipsu saskares laiku ar alkoholu ieteicams noteikt individuāli, balstoties uz degustāciju.
Kad aromāta intensitāte dzērienā šķitīs atbilstoša, izņem ozolkoka čipsus un izbaudi cēlo garšu.
Ozolkoka čipsus var arī iepriekš pārliet ar 70% alkoholu, atstāt ekstrakcijai uz vairākām dienām, bet pēc tam iegūto esenci dozēt izvēlētajam dzērienam pēc saviem ieskatiem.
Padoms: Izmantojot mazāku devu un ilgāku macerācijas laiku, panāksi lielāku garšas un aromāta dziļumu. Dzēriens iekļūs dziļāk koka struktūrās, kas nodrošinās bagātīgākas garšas nianses nekā īsākas macerācijas gadījumā.
Neto masa: 500 g