Grāmata „Mans hobijs: Mājas siera gatavošana. Padomi un receptes”
Jaunums! Brīnišķīga grāmata visiem siera cienītājiem, kas atklāj aizraujošo mājas siera gatavošanas pasauli. Rokasgrāmatas autori - Jelyo Todorov un Artur Nowicki - apvienoja spēkus, lai radītu unikālu rokasgrāmatu par mājas siera izgatavošanu, kā arī piena pārstrādājumiem, piemēram, sviestu, kefīru vai jogurtu. Kā izrādās, mājas siera gatavošana var būt aizraujošs hobijs arī nelielu virtuvi īpašniekiem, un daļu sieru pagatavot ir patiešām vienkārši un ātri. Ambiciozākie entuziasti var mēģināt radīt sierus, kuri prasa vairāk laika un sarežģītākas darbības, bet atlīdzībā baudīt brīnišķīgus, nogatavinātus sierus, kas sajūsminās gan mājiniekus, gan viesus pie svētku galda.
Bulgāru un poļu tradīciju apvienojums ar abu autoru milzīgu aizrautību, zināšanām un praktisku pieeju rezultējies izdevumā, kurā ikviens garšīgas un veselīgas mājas virtuves cienītājs atradīs daudz noderīgu padomu un receptes dažādiem sieriem un radniecīgiem piena produktiem.
Katra norādītā recepte ir autoru pārbaudīta un iespēju robežās maksimāli vienkāršota, lai mājas apstākļos varētu tapt izstrādājumi, kas veiksmīgi atgādina augsti vērtētus produktus no profesionālām siera darītavām.
Kā paši Autori raksta - „Siera gatavošana ir īpaša aizraušanās, ko abi praktizējam un pilnveidojam. Daudzu kopīgu un individuālu siera gatavošanas darbu rezultātā, no vienas puses tos vadīja speciālists ar bagātu profesionālo pieredzi šajā jomā, bet no otras - entuziasts, kas specializējies mājas izstrādājumu veidošanā, radās metodes un procedūras, kas ļauj ierobežotā mājas telpā pagatavot daudz gardu sieru. (…) Mēs apmainījāmies piezīmēm, idejām, pārbaudījām tradicionālās receptes un eksperimentējām, un katrs izdevies siers deva mums jaunu, gardu impulsu turpmākajam darbam.”
Grāmata sniedz siera gatavošanas pamatziņas vienkāršā un viegli uztveramā veidā – saskaņā ar autoru ieceri tā vispirms norāda ceļu un parāda iespējas, kuras ir vērts izmantot, jo īpaši, ja tiek novērtētas pašu gatavotu kulinārijas izstrādājumu priekšrocības un vēlas „no iekšpuses” iepazīt siera gatavošanas noslēpumus. Šis unikālais izdevums sniedz entuziastiem lielisku rīku DIY darbībām, un vienlaikus ienes mājas kulinārijas pasaulē autorisku, iedvesmojošu pieeju sava siera radīšanas mākslai - gan klasiskā, plaši pazīstamā stilā, gan arī vairāk „lokālā”, kas vērts plašākas iepazīšanas. Piena gardumu kaleidoskopu papildina receptes gardām „variācijām” uz siera bāzes, receptes sviestam, kefīram, jogurtam… Un to visu papildina entuziasms, kādu atrast var tikai pie īstiem aizrautīgiem entuziastiem un gardēžiem, kādi ir grāmatas Autori.
Rokasgrāmata cita starpā ietver šādas nodaļas:
Sirsnīgi aicinām izlasīt un uzsākt siera gatavošanas piedzīvojumu. Grāmata ir lieliska arī dāvanai!