PRODUKTS NAV PIEEJAMS
Poļu apiņotais ir alus, kas ir variācija par stipri apiņotu lageru. Šo stilu raksturos izteikts cēlo apiņu aromāts, kas izceļas ar zāļu un ziedu akcentiem, kā arī spēcīgu pikantu un nedaudz tējainu noti. Piedāvājums visiem stipri apiņotu, gaišu alu cienītājiem.
Noteikti pagatavo savu poļu apiņoto alu un izbaudi tā garšu!
Poļu apiņotais alus būs ļoti līdzīgs čehu Pils tipa aliem un, tāpat kā tie, pieder pie atsvaidzinošiem aliem, kas ideāli piemēroti laika pavadīšanai labā draugu kompānijā. Komplektā pievienotie apiņi Lubelski ir mūsu vietējā cēlo apiņu šķirne, ko bieži izmanto komerciālās darītavas.
Tieši 20 L šāda alus tu vienkārši pagatavosi ar mūsu poļu apiņotā alus komplektu.
Noteikti izmēģini šo alu, kam raksturīgs apiņu rūgtums un ziedu, zāļu un nedaudz zemains aromāts. Tā garša un cena, kas ir zemāka nekā līdzīga amata alus, tevi noteikti pārsteigs.
Coopers alus nozīmē augstāko sastāvdaļu kvalitāti un garantiju, ka alus izdosies. Nevilcinies, izmēģini!
Poļu apiņoto alu var saskaņot teju ar visiem ēdienu veidiem, īpaši labi tas sader ar poļu virtuvi un cūkgaļas ēdieniem.
Ieteicamais pasniegšanas veids — augsts pokāls vai kauss no bieza stikla.
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra ir 6-8oC.
Ekstrakta saturs: apm. 12 BLG
Maksimālais alkohola saturs: 4,5%
Apiņojuma pakāpe / IBU rūgtums: 33
Alus krāsa: no salmu līdz zeltainai.
Recepte poļu apiņotajam alum:
1. Alus gatavošanas aprīkojumu rūpīgi izskalo, izmantojot OXI Turbo.
2. Glāzē ielej ūdeni ar temp. apm. 28oC, tad pievieno raugu, kas atrodas zem skārdenes plastmasas vāciņa. Visu hidratē 15 minūtes.
3. Noņem no skārdenes instrukciju, pēc tam skārdeni ievieto karstā ūdenī uz apm. 10 minūtēm.
4. Katlā ielej apm. 2 L ūdens un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
5. Skārdenes saturu ielej katlā ar ūdeni, pievieno 1 kg glikozes un rūpīgi samaisi, līdz sastāvdaļas izšķīst.
6. Izskalotajā fermentācijas tvertnē ielej 2 L auksta ūdens un katla saturu, pēc tam papildini ar ūdeni līdz 20 L tilpumam.
7. Stabilizē maisījuma temperatūru līdz 18-20oC, tad pievieno hidratēto raugu un enerģiski samaisi.
8. Tvertni cieši aizver un uzstādi tajā fermentācijas caurulīti*.
Mēs iesakām horizontālo vai leņķa caurulīti, kas ļauj samazināt trauka ar misu augstumu, tāpēc to būs vieglāk novietot uz plauktiem, statīva vai vienu uz otra.
9. Veic fermentāciju apm. 14 dienas istabas temperatūrā.
10. Apiņošanas maisiņu novāri 10 min ūdenī, tajā ievieto paciņas saturu ar apiņiem, pēc tam apiņu maisiņu iemet fermentācijas tvertnē pie alus uz 3 dienām.
11. Pēc šī laika alu nolej pudelēs virs nogulsnēm. Katrai 0,5 L pudelītei pievieno 1 Coopers Carbonation Drops tableti vai 2,5 g cukura, pēc tam aizkorķē ar kapsulatoru. Pudelītes novieto tumšā un siltā vietā.
12. Pēc 2 nedēļām alus ir gatavs baudīšanai. Priekā!
Komplekts ietver:
- hermētiski noslēgts apiņots Lager iesala ekstrakts, 1,7 kg, kā arī alus rauga paciņa,
- glikoze 1 kg,
- apiņi Lubelski 30 g,
- filtrēšanas maiss,
- alus pagatavošanas instrukcija.