Jauna, uzlabota destilācijas rauga recepte Turbo Torpedo 5–7 dienas, kas ļauj iegūt līdz pat 21% alkohola.
Lietošanas veids:
Izvēlies raudzēšanas variantu (skat. tabulu). Traukā, atkarībā no vēlamā alkohola daudzuma, izšķīdini atbilstošu cukura porciju* norādītajā daudzumā remdena ūdens pie temp. 30°C.
Pēc tam ieber visu paciņas saturu un rūpīgi samaisi.
Šķidrumu pārlej demižonā vai raudzēšanas traukā, papildini līdz 25 litriem ar istabas temperatūras ūdeni.
Pēc fermentācijas caurulītes uzstādīšanas šķīdumu raudzē pie temp. 23°C tabulā norādīto dienu skaitu.
Lai iegūtu labāko rezultātu, pēc raudzēšanas pabeigšanas iesakām brāgu noskaidrināt.
*brāgām ar cukura daudzumu, kas pārsniedz 7 kg, otro cukura porciju uzmanīgi pievieno pēc 48 h.
Uzmanību:
Brāga putos, tāpēc vislabāk pievieno apm. 100 g cukura un pagaidi, līdz putas noplok, pēc tam pieber atlikušo cukuru. Iesakām arī Pretputošanās līdzekli.
| Variants |
|
I |
II |
III* |
IV* |
|
|---|---|---|---|---|---|---|
| Alkohols [%] |
|
15 |
17 |
19 |
21 |
|
| Cukurs [kg] |
porcija |
I deva |
6 |
7 |
7 |
7 |
| II deva |
- |
- |
1 |
2 |
||
| Ūdens [L] |
|
22 |
21 |
20 |
19 |
|
| Dienas |
|
5-7 |
7-8 |
8-10 |
10-16 |
|
Sastāvdaļas:
raugs, kālija fosfāts (V), magnija sulfāts (VI), kalcija karbonāts (IV), diammonija fosfāts (V), vitamīns B1.
Uzmanību:
iepakojumu izmanto pilnībā vienai brāgai.
Iepakojuma izmēri:
garums: 12 cm
platums: apm. 2 cm
augstums: 18 cm.