Grappa ir itāļu alkoholiskais dzēriens no fermentētām vīnogu izspaidām un sēkliņām, vīna ražošanas procesa atlikumiem.
Vīna raugs Turbo Grappa ir ideāls rauga, barības vielu un vitamīnu maisījums ātrai fermentācijai. Ieteicams augļu izspaidu fermentēšanai (ābolu, vīnogu, jāņogu, bumbieru u.c.). Ļauj iegūt 14–18% alkohola 7–10 dienās. Nodrošina izteiktu augļu aromātu gatavajā dzērienā.
Svarīgas īpašības:
Lietošanas veids:
Sagatavojiet raudzējumu no augļu izspaidām un ūdens proporcijā 1:1 vai 1:1,5 atkarībā no izmantoto augļu veida. Pirms fermentācijas sākuma paciņas saturu iebērt apmēram 300 ml ūdens ar temperatūru, kas nepārsniedz 30°C, rūpīgi samaisīt un pēc 30 min. ieliet raudzējumā. Cukuru kopējā daudzumā 4–5 kg/25L pievienojiet porcijās: 1/2 pirmajā fermentācijas dienā, 1/4 pēc 3 dienām, atlikušo daļu 5. procesa dienā. Fermentējiet 20–29°C temperatūrā 7–10 dienas līdz CO2 izdalīšanās apstājas, pēc tam nolejiet šķidrumu no nogulsnēm un turpiniet apstrādi, cenšoties saglabāt augļu notis.
Sastāvdaļas: raugs, minerālvielu barības piedeva, B1 vitamīns.
Uzmanību: iepakojumu pilnībā izmantojiet vienam raudzējumam.
Iepakojuma izmēri: