Vai tev vajadzīgs produkts, kas ideāli piemērots vīnu, sulu un augļu misu stabilizēšanai? 100 g kālija metabisulfīta iepakojums būs lieliska izvēle!
Kālija metabisulfīts ir līdzeklis, ko plaši izmanto, tostarp vīndarībā un alus darīšanā. Kālija metabisulfīts aizsargā misas un vīna raudzējumus no sabojāšanās. Fermentācijas apturēšana papildus pasargā pudeles no sprādziena!
Lietots gatavos vīnos, tas aptur fermentāciju, stabilizē dzērienu krāsu un dzidrību.
Lietošanas veids:
Atkarībā no līdzekļa pielietojuma:
1) misas stabilizēšanai: 1 g uz 10 L misas. Atbilstošo devu izšķīdini 50-100 ml ūdens, pēc tam pievieno raudzējumam un rūpīgi samaisi.
2) vīna stabilizēšanai / fermentācijas apturēšanai pirms vīna pildīšanas pudelēs: 1 g uz 10 L vīna. Atbilstošo devu izšķīdini 50 - 100 ml ūdens, pēc tam pievieno raudzējumam un rūpīgi samaisi.
Kālija metabisulfīta šķīdums ir nenoturīgs, tādēļ tas jāsagatavo tieši pirms lietošanas. Pēc skalošanas šķīdums nav piemērots atkārtotai izmantošanai. Ņemot vērā raksturīgo, asu sēra smaržu, produktu ieteicams lietot tikai labi vēdināmās telpās.
Vai zināji, ka...?
Tā pati viela ir arī lielisks līdzeklis vīndarības, alus darīšanas vai destilācijas aprīkojuma skalošanai. To lieto proporcijā 10 g uz 2 L ūdens. Ar šādi sagatavotu šķīdumu var skalot demižonus, fermentācijas tvertnes, pudeles, preses, mucas, kas iepriekš nomazgātas ar mazgāšanas līdzekļiem un noskalotas ar ūdeni. Pēc skalošanas ar kālija metabisulfītu vairs neskalo ar ūdeni.
Ieskaties Kālija metabisulfīts 1 kg paredzēts aprīkojuma skalošanai.
Sastāvdaļas: kālija metabisulfīts E 224.
Izmēri:
Zemāk norādītie izmēri attiecas uz iepakojumu.