96,53 €
71,53 €
Zemākā cena pēdējo 30 dienu laikā: 47,03 €
71,53 EUR/gab.
Universāls katls - augstas kvalitātes čuguna katls ar kājiņām, rokturi piekāršanai pie trijkāja, vāku un tā pacelšanas rokturi. Katlu var novietot ugunskura kurtuvē, bet vāku izmantot kā pannu.
Ļoti lietderīgs un vienlaikus vizuāli pievilcīgs katls no augstas kvalitātes čuguna - katls ar kājiņām, rokturi piekāršanai pie trijkāja, vāku un tā pacelšanas rokturi. Katlu var novietot ugunskura kurtuvē, bet vāku izmantot kā pannu. Roktura biezinājums nodrošina ērtu vāka pacelšanu.
Pateicoties šādām izmantošanas iespējām, katls lieliski noderēs vārīšanai un cepšanai brīvā dabā - dārzā vai dārza mājiņas teritorijā, īpaši izmantojot kurtuvi un trijkāji. Savukārt kempinga laikā tas ļaus pagatavot gardus viena katla ēdienus uz ugunskura.
Liela trauka ietilpība ļauj pagatavot pievilcīgas ģimenes maltītes un sātīgas porcijas draugu pulkam.
Plakano katla vāku var pārkaisīt ar kvēlojošām oglēm, tādējādi ēdiena vārīšana vai maizes cepšana notiks vienmērīgāk.
Katla tilpums: 9 L
Vāka tilpums: 3 L
Materiāls: čuguns
Izvēlētie izmēri:
Čuguns ir tradicionāls, teicams materiāls, kura dēļ virs uguns gatavoti ēdieni iegūst izcilas garšas un aromāta īpašības, kā arī saglabā vairāk veselībai labvēlīgu vērtību. Lai čuguna trauki kalpotu pēc iespējas labāk un ilgāk, jāievēro noteiktas vadlīnijas.
Lietošana:
Pirms pirmās lietošanas čuguna katls ir jāiededzina. Šim nolūkam katlu nepieciešams ieeļļot ar eļļu, piepildīt ar ūdeni un novietot uz iekurta ugunskura; aizvērt un vārīt apm. 30 minūtes. Pēc tam atstāt katlu atdzist, pa to laiku uzmanīgi noskalojot tā sienas ar karstu ūdeni, izmantojot drāniņu uz kātiņa vai koka karoti (Uzmanību! Katls būs ļoti karsts!). Cita katla iededzināšanas metode ir ieliet tajā 1 L eļļas un iededzināt 30 minūtes. Procesa laikā eļļa mainīs krāsu. Uzmanību! Šādā veidā iededzinot katlu, tajā nedrīkst pieliet vairāk eļļas vai ūdens! Iededzināšanas process ir nepārtraukti jākontrolē un katlu nedrīkst atstāt bez uzraudzības, jo eļļa var iztecēt un aizdegties.
Vairāk par katlu iededzināšanas un kopšanas metodēm atradīsi mūsu rakstā.
Lai pareizi koptu katlu, pirms un pēc katras lietošanas to rūpīgi nomazgā un uz tā iekšējās virsmas uzklāj tējkaroti ēdamās eļļas. Nedrīkst novietot tukšu katlu virs siltuma avota un strauji mainīt trauka temperatūru. Čuguns ir ļoti jutīgs pret lielām temperatūras atšķirībām.
Katlu nepieciešams uzsildīt pakāpeniski - ja temperatūra ir pārāk augsta, čuguns kļūs trausls un var saplaisāt. Sakarsētu čugunu nedrīkst apliet ar aukstu ūdeni. Tas izraisīs termisko šoku un rezultātā katls var saplaisāt. Mēs arī neiesakām tā mazgāšanai izmantot detergentus – čugunu vislabāk mazgāt tikai ar ūdeni. Pieļaujams pievienot smiltis vai sāli, kas palīdzēs noņemt grūtāk iztīrāmus nosēdumus, rūsas pēdas vai piedegumus.
Uzmanību! Čuguna trauks paredzēts tikai ēdiena pagatavošanai. Tajā nedrīkst uzglabāt ēdienu!