Ienāc pasaulē, kur pārtika saglabājas svaiga ilgāk, tiek ideāli uzglabāta un vienmēr ir pa rokai - ledusskapī vai saldētavā. Daudzfunkcionāls, jaudīgs un viegli lietojams premium klases vakuuma iepakotājs ir lielisks risinājums, ar kuru pārtiku uzglabāsi ilgāk un izvairīsies no tās izšķērdēšanas, nogatavināsi gaļas izstrādājumus un sierus, ātrāk iemarinēsi produktus, kā arī ideāli sagatavosies sous-vide gatavošanai.
Vakuuma iepakotāja izmantošana ļauj pat līdz 8 reizēm pagarināt produktu svaiguma periodu – pilnīgi dabiski, bez konservantiem.
Mūsu vakuuma iepakotāja galvenās priekšrocības:
Maisiņiem ir sertifikāts saskarei ar pārtiku.
Iepakošana vakuumā:
- Bremzē aerobo baktēriju attīstību.
- Pasargā no mitruma izmaiņām un aromātu pārnešanas.
- Aizsargā arī nepārtikas izstrādājumus – no oksidēšanās, korozijas vai mitruma, piem., dokumentus, fotogrāfijas, markas, rotaslietas.
Papildu informācija:
- Vakuumā var iepakot gandrīz visu: augļus, dārzeņus, sierus, gaļu, desas, zivis, gatavus ēdienus, kūkas u.c.
- Rievots maisiņš ar sasaldētu ūdeni var kalpot kā komprese sporta traumām.
Uzmanību: Vakuuma atsūkšanai nepieciešama rievota plēve vai rievots maiss/maisiņš (reljefots). Parastās plēves var tikai cieši aizzīmogot.
Iepakošana vakuumā ļaus Tev ievērojami saīsināt produktu marinēšanas laiku un nodrošinās sulīgumu desām nogatavināšanas procesā. Vasarā un rudenī, izmantojot iepakotāju, ideāli sagatavosi sezonas augļus sasaldēšanai. Atbilstošās plēvēs uzglabāsi arī, piemēram, svaigus garšaugus. Pēc svētkiem un ballītēm, kad parasti paliek daudz ēdiena, pateicoties vakuuma iepakošanai, dažādi gardumi ilgāk saglabās derīgumu.
Praktiskas funkcijas:
Iepakotāju cita starpā izceļ augsts vakuuma līmenis, kas nozīmē efektīvu gaisa izvadīšanu no iepakojuma pirms aizzīmogošanas. Jo augstāks vakuuma līmenis, jo mazāk gaisa paliek iepakojumā. Vakuuma līmenis 80 kPa nozīmē, ka iepakotājs no iepakojuma izsūcis 80% gaisa. Atlikušos 20% veido atlikušās gāzes, piemēram, slāpeklis un skābeklis. Optimālais vakuuma līmenis var atšķirties atkarībā no iepakotās pārtikas veida. Piemēram, trausli augļi un dārzeņi var prasīt zemāku vakuuma līmeni, kas pasargā no saspiešanas, savukārt cietāki produkti, piemēram, gaļa un siers, var prasīt augstāku vakuuma līmeni, kas nodrošina tiem optimālu noturību uzglabāšanas laikā.
Iepakotājs būs arī lieliska dāvana.
Izmanto praktisko ceļvedi (iekļauts arī instrukcijā) un optimāli izmanto dažādu veidu vakuumā iepakotas pārtikas uzglabāšanas iespējas.
Uzmanību - elektriska ierīce. Pirms iepakotāja lietošanas rūpīgi iepazīsties ar komplektā iekļauto lietošanas instrukciju, bet lietošanas laikā ievēro tajā sniegtos norādījumus un drošas ierīces izmantošanas noteikumus. Ievērojot ieteikumus, tostarp par iepakotāja tīrīšanu un uzglabāšanu, paildzināsi tā kalpošanas laiku.
Komplektā:
Ja nepieciešams, vari iegādāties rezerves blīvējumu (simbols 320627).
Pārtikas uzglabāšana – ceļvedis
| Ledusskapis (5±3°C) | Parasta uzglabāšana | Iepakots vakuumā |
|---|---|---|
| Jēla gaļa | 2-3 dienas | 8-9 dienas |
| Jūras veltes/zivis | 1-3 dienas | 4-5 dienas |
| Termiski apstrādāta gaļa | 4-6 dienas | 10-14 dienas |
| Dārzeņi | 3-5 dienas | 7-10 dienas |
| Augļi | 5-7 dienas | 14-20 dienas |
| Olas | 10-15 dienas | 30-50 dienas |
| Sasaldēts (-16±-20°C) | Parasta uzglabāšana | Iepakots vakuumā |
|---|---|---|
| Gaļa | 3-5 mēneši | > 1 gada |
| Zivis | 3-5 mēneši | > 1 gada |
| Jūras veltes | 3-5 mēneši | > 1 gada |
| Apkārtējā temperatūra 25±2°C / istabas | Parasta uzglabāšana | Iepakots vakuumā |
|---|---|---|
| Maize | 1-2 dienas | 6-8 dienas |
| Cepumi/sausie cepumi | 4-6 mēneši | > 1 gada |
| Rīsi/milti | 3-5 mēneši | > 1 gada |
| Rieksti/sēklas | 3-6 mēneši | > 1 gada |
| Tēja | 3-6 mēneši | > 1 gada |