27,23 €
19,30 €
PRODUKTS NAV PIEEJAMS
Zemākā cena pēdējo 30 dienu laikā: 19,30 €
19,30 EUR/gab.
PRODUKTS NAV PIEEJAMS
Pārtikas žāvētājs ir produkts, kas ļauj pagatavot veselīgus, ar uzturvielām bagātus kaltētus augļus, dārzeņus, sēnes, gaļu vai garšaugus, nepievienojot konservantus, sāli vai cukuru. Iepazīsti žāvēšanu — vienu no labākajām pārtikas konservēšanas metodēm, kas palīdz saglabāt maksimāli daudz dabisko pārtikas produktu vērtību!
Pārtikas žāvēšana ir viena no efektīvākajām konservēšanas metodēm. Noteiktas temperatūras siltais gaiss, kas brīvi cirkulē ierīces iekšienē starp sildspirāli un uz sietiem izvietoto produktu atsevišķajiem slāņiem, nodrošina, ka tie tiek ideāli atūdeņoti, vienlaikus zaudējot minimumu vitamīnu un uzturvielu. Mūsu piedāvātā ierīce ir piemērota jebkuras sezonālās pārtikas žāvēšanai. Ar šo metodi vari bez pūlēm sagatavot kaltētu dārzeņu, augļu, sēņu, gaļas un garšaugu krājumus! Žāvētājs ļauj visu gadu gatavot veselīgu pārtiku bez kaitīgu ķīmisko vielu lietošanas. Šajā ierīcē var žāvēt arī ziedus, ārstniecības augus, kā arī gatavot graudaugu pārslas.
Žāvētāja uzbūve
1. Iebūvēta sildspirāle.
2. 5 sietu komplekts
3. Vāks ar regulējamām ventilācijas atverēm
4. Barošanas vads ar kontaktdakšu un slēdzi
Lietošana
Pirms žāvēšanas produkti jānomazgā un rūpīgi jānosusina.
UZMANĪBU: Nelikt sietus ar produktiem virs sildspirāles, ja produktos ir ūdens. Produktus sadalīt mazākos gabaliņos vai šķēlēs tā, lai tos varētu brīvi izvietot uz sietiem. Žāvēšanas laiks ir atkarīgs no gabalu biezuma. Ja uz atsevišķiem sietiem produkti ir mazāk izžāvēti, žāvēšanas laikā ieteicams mainīt sietu secību tā, lai sieti ar mazāk izžāvētiem produktiem atrastos apakšā, tuvāk sildspirālei. Dažiem augļiem ir dabiska aizsargkārta, kas palēnina žāvēšanas procesu. Šādā gadījumā, lai saīsinātu žāvēšanas laiku, ieteicams produktus iemērkt karstā ūdenī un novārīt 1-2 minūtes, pēc tam ielikt aukstā ūdenī, nosūcināt un rūpīgi nosusināt.
Ar produktiem piepildītos sietus novietot virs sildspirāles un pārklāt ar vāku.
Vākā esošās ventilācijas atveres iestatīt atbilstoši vēlamajai ventilācijas pakāpei.
Ieslēgt žāvētāju; ierīce darbojas ar 125 W jaudu.
Pēc produktu izžāvēšanas izslēgt žāvētāju un pagaidīt, līdz produkti atdziest, pēc tam pārlikt traukā, kurā tie tiks uzglabāti. Uzkarsētais gaiss, plūstot caur sietiem, veicina ūdens iztvaikošanu no žāvētajiem produktiem. Žāvēšanas laiks ir atkarīgs no ūdens satura produktos un to sadrumstalotības, piemēram, ābolus iesakām žāvēt šķēlēs, kas nav biezākas par 5 mm. Žāvēšanas laikā iesakām ik pa laikam mainīt sietu novietojumu, lai nodrošinātu vienmērīgu produktu žāvēšanu. Ūdeņainu produktu, piemēram, plūmju, vīnogu vai mitru sēņu, žāvēšana prasa ievērojami ilgāku laiku.
PADOMI PAR DĀRZEŅU ŽĀVĒŠANU
Nosaukums / Sagatavošana / Stāvoklis pēc izžāvēšanas / Laiks
- Baklažāns nomizot un sagriezt 6-12 mm biezās šķēlēs trausls 6-18 h
- Brokoļus sadalīt rozetēs, blanšēt 3-5 min trausls 6-20 h
- Briseles kāpostus pārgriezt uz pusēm kraukšķīgi 8-30 h
- Bietes nogriezt sakni un lapas, novārīt, atdzesēt, sagriezt šķēlēs kraukšķīgas 8-26 h
- Sīpolu sagriezt gredzenos kraukšķīgs 8-14 h
- Ķiploku nomizot, sagriezt apaļās šķēlītēs kraukšķīgs 6-16 h
- Pākšu pupiņas sagriezt un novārīt, līdz tās kļūst stiklainas trauslas 8-26 h
- Sēnes sagriezt gabaliņos, mazās žāvēt veselas cietas / kraukšķīgas 3-10 h
- Cukini sagriezt 6 mm biezās šķēlēs trausls 6-18 h
- Ziedkāpostu sadalīt rozetēs un novārīt, līdz mīksts ciets 6-16 h
- Kāpostu sagriezt 3 mm platas strēmelēs, izņemt serdeni ciets 6-14 h
- Artišoku sagriezt 3 mm platās strēmelēs trausls 5-13 h
- Burkānus novārīt līdz mīkstiem, sakapāt vai sagriezt šķēlēs kraukšķīgi 8-14 h
- Gurķi nomizot un sagriezt 12 mm biezās šķēlēs ciets 6-18 h
- Asie pipari (čili) nav jāsagriež ciets 8-14 h
- Šampinjonus sagriezt šķēlēs, mazās žāvēt veselas cieti 6-14 h
- Pētersīļa sakni nomizot un sagriezt šķēlēs, lakstus izklāt uz sieta kraukšķīgi / trausli 2-10 h
- Tomātu nomizot, sagriezt gabaliņos vai apaļās šķēlēs ciets 8-24 h
- Rabarberu nomizot, sagriezt 3 mm biezās šķēlēs bez mitruma 8-38 h
- Seleriju sagriezt 6 mm biezās šķēlēs kraukšķīgs 6-14 h
- Saldos piparus izņemt sēklas, sagriezt 6 mm platās strēmelēs kraukšķīgi 4-14 h
- Sīpollokas saplēst gabaliņos kraukšķīgs 6-10 h
- Spinātu novārīt, līdz tas zaudē krāsu kraukšķīgs 6-16 h
- Kartupeļus sagriezt šķēlēs, novārīt 8-10 min kraukšķīgi 8-30 h.
PADOMI PAR AUGĻU ŽĀVĒŠANU
- Svaigu ananāsu nomizot un sagriezt šķēlēs vai kubiņos ciets 6-36 h
- Konservētam ananāsam noliet sulu un nosusināt mīksts 6-36 h
- Banānus nomizot, sagriezt 3-4 mm biezos ripiņos kraukšķīgi 8-38 h
- Persiks — kad auglis ir daļēji izžuvis, pārgriezt un izņemt kauliņu mīksts 10-34 h
- Dateles izņemt kauliņu cietas 6-26 h
- Vīģes sagriezt šķēlēs vai pārgriezt uz pusēm cietas 6-26 h
- Bumbierus nomizot, sagriezt šķēlēs mīksti 8-30 h
- Ābolus nomizot, izņemt serdi un sagriezt riņķīšos vai šķēlēs mīksti 8-30 h
- Aprikozēm izņemt kauliņu un sagriezt šķēlēs mīkstas 13-28 h
- Apelsīna mizas sagriezt garās strēmelēs trauslas 8-16 h
- Vīnogas nav jāsagriež mīkstas 8-38 h
- Ķirši nav jāsagriež; kad auglis ir daļēji sauss, izņemt kauliņu cieti 8-36 h
- Dzērvenes nav jāsagriež mīkstas 6-26 h
Tehniskie parametri:
jauda: 125 W
5 sieti ar izmēriem 23 cm x 27 cm
krāsa: balta
Ierīces izmēri:
platums: 25 cm
garums: 31 cm
augstums: min. 23 cm, maks. 29,5 cm
vada garums: 90 cm
Iepakojuma izmēri:
platums: 32 cm
dziļums: 28 cm
augstums: 25 cm