Produkta apraksts:
Tie ir tā sauktie dabīgie, aglomerētie korķi ( dabisks korķis, sasmalcināts un pēc tam veidots cilindriskā formā ) ar Ø 24 mm.
Izmantojot korkotāju, ar tiem var aizkorķēt jebkuru pudeli.
Ieteicamie korkotāji:
- stacionārais korkotājs 507007
- trīssviru korkotājs 507002
- divsviru korkotājs 507001; 507006; 507008.
Lietošana:
Visu veidu dabiskos korķa korķus pirms korķēšanas pienācīgi jāsagatavo. Šīs darbības neievērošana var izraisīt korķu vai korkotāja bojājumus. Mājas apstākļos pietiek korķus iemērkt apm. 3 min karstā ūdenī vai novietot tos virs verdoša ūdens zem vāka. Tas padarīs tos plastiskākus, kas atvieglos pudeļu aizkorķēšanu.
Uzmanību:
Jāatceras korķus nepārāk ilgi „mitrināt”, jo tas var izraisīt to bojājumus.
Pēc aizkorķēšanas pudeles vienu diennakti jātur vertikālā stāvoklī. Tas ļaus korķim pielāgoties pudeles kakliņa iekšējai sienai. Pēc tam pudeles novieto horizontāli, kas novērš korķa izžūšanu (vīns „apskalo” korķi) un nodrošina pareizu gāzu apmaiņu starp pudeles iekšpusi un apkārtējo vidi. Pēc divām, trim dienām jāpārbauda, vai korķi necaurlaiž. Ja tiek pamanīta noplūde, korķis būs jānomaina pret jaunu.