Dabīgie, aglomerētie korķi, izgatavoti no dabīgā korķa, kas sasmalcināts un pēc tam veidots cilindriskā formā ar izmēriem 24 × 38 mm. Piemēroti visu vīndarībā lietoto standarta pudeļu aizkorķēšanai, izmantojot korķētāju. Augstas kvalitātes korķu izmantošana ir ārkārtīgi svarīga un būtiski ietekmē gatavojamā vīna kvalitāti. Mūsu produkts ir izturības garantija — korķus ir viegli lietot, tikai jāatceras par to atbilstošu sagatavošanu korķēšanas procesam. Korķus nepieciešams iemērcēt karstā ūdenī apmēram 3 minūtes. Pateicoties tam, korķi kļūst elastīgāki un plastiskāki, un līdz ar to tos vieglāk iespiedīt pudeles kakliņā. Korķu neiemērkšana var novest pie korķu vai korķētāja bojājuma!
Uzmanību!
Jāatceras, ka nevajag "mitrināt" korķus pārāk ilgi, jo tas arī var izraisīt to bojājumus.
Lietošanas veids:
1. Iemērciet korķus karstā ūdenī apmēram uz 3 minūtēm.
2. Izmantojot korķētāju, aizkorķējiet pudeles ar mājdzērienu.
3. Pēc aizkorķēšanas atstājiet pudeles vertikālā stāvoklī uz vienu diennakti, lai korķis pielāgotos pudeles iekšējai sienai.
4. Pēc tam novietojiet pudeles horizontāli — tas novērsīs korķa izžūšanu (vīns "apskalo" korķi) un nodrošinās atbilstošu gāzu apmaiņu starp pudeles iekšpusi un apkārtējo vidi.
5. Pēc 2-3 dienām pārbaudiet korķu hermētiskumu. Ja uz kādas pudeles tiek pamanīta noplūde, korķi noteikti nomainiet pret jaunu.
Ieteicamie korķētāji:
- grīdas korķētājs 507007
- trīs sviru korķētājs 507002
- divu sviru korķētājs 507001; 507006; 507008.