Rokas pudeļu korķētājs

SIMBOLS: 507013
EAN: 5908277706944

3,71 €

Pievienot grozam

3,71 EUR/gab.

SIMBOLS: 507013
EAN: 5908277706944


APRAKSTS

Grūti pateikt, kurš posms mājās gatavotu dzērienu ražošanā sagādā vairāk prieka: pudeļu korķēšana vai to atvēršana. Skaists pudeļu veidols, ko rotā cēls korķis, liek ar baudu uz tām vienkārši skatīties. Vai esat kādreiz lietojuši rokas korķētāju? Tam ir daudz priekšrocību.Ļoti izturīgs - izgatavots ... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Grūti pateikt, kurš posms mājās gatavotu dzērienu ražošanā sagādā vairāk prieka: pudeļu korķēšana vai to atvēršana. Skaists pudeļu veidols, ko rotā cēls korķis, liek ar baudu uz tām vienkārši skatīties. Vai esat kādreiz lietojuši rokas korķētāju? Tam ir daudz priekšrocību.


  • Ļoti izturīgs - izgatavots no izturīgas plastmasas. Neuztraucieties, ka to sabojāsiet darba laikā. 
  • Viegli lietojams - korķēšana notiek vienkārši, izmantojot koniski sašaurinātu uzmavu ar virzuli.
  • Pilnīga kontrole pār visu procesu - šāda tipa korķētājos virzuli spiež ar roku vai izmantojot gumijas āmuru (tāpēc šo korķētāju grupu bieži dēvē par „āmura tipa”).
  • Viegls un ērts - ierīce sver tikai 56,0 g.
  • Ļoti universāls - paredzēts lietošanai ar cilindriskajiem korķiem ar maksimālo diametru līdz 22 mm un koniskajiem korķiem ar maksimālo augšējo diametru fi 23.


Pudeļu korķēšana ir ļoti svarīgs posms, piemēram, mājvīna ražošanā. Tā buķete un garša ir atkarīgas ne tikai no veiksmīgas fermentācijas, bet lielā mērā arī no korķu kvalitātes un izmantotās pudeļu aizkorķēšanas metodes. 


KORĶU SAGATAVOŠANA

Dabīgie korķi (cietie, aglomerētie, slāņveida) un sintētiskie korķi ir pieejami dažādās formās (cilindriskie, koniskie) un izpildījumos (piemēram, „sēnes” tipa un dekoratīvie). Sintētiskie korķi ir gatavi lietošanai uzreiz, savukārt dabīgie korķi pirms korķēšanas ir pienācīgi jāsagatavo.


  • DABĪGIE KONISKIE KORĶI - Paredzēti to vīnu korķēšanai, kas ātri tiks izdzerti un nav paredzēti ilgstošai izturēšanai. Šādu korķu saskares virsma ar pudeles kakliņu ir par mazu, lai nodrošinātu ilgstošu vīna aizsardzību. Korķētāja izmantošana nav obligāta - korķi iespiež ar roku.
  • DABĪGIE CILINDRISKIE KORĶI (AGLOMERĒTIE, CIETIE) - Mājas apstākļos pietiek korķus iemērkt apm. 5 min karstā ūdenī vai ievietot zem vāka virs verdoša ūdens. Tas nodrošinās to sterilizāciju un lielāku plastiskumu, kas atvieglos pudeļu korķēšanu. Jāatceras, ka korķus nevajag „samitrināt” pārāk ilgi, jo tas var tos sabojāt.
  • SINTĒTISKIE CILINDRISKIE KORĶI - Neprasa īpašu sagatavošanu, tos var dezinficēt, aplejot ar karstu ūdeni vai noskalojot ar kālija metabisulfīta šķīdumu. Tie galvenokārt ir piemēroti jauniem vīniem. Šāda veida korķus ieteicams nomainīt reizi divos gados.


KORĶĒŠANAS PROCESS


  • 1. Pudeļu sagatavošana

Lai izvairītos no dažādām inficēšanās iespējām, pirms korķēšanas pudeles rūpīgi jānomazgā ar pudeļu mazgāšanas birsti un trauku mazgāšanas līdzekli, pēc tam kārtīgi jānoskalo. Ja vēlaties būt 100% pārliecināti par tīrību, var veikt sterilizāciju, vārot ūdenī 80⁰C temperatūrā apmēram 10 minūtes vai noskalojot ar kālija metabisulfīta šķīdumu.


  • 2. Pudeļu pildīšana

Pildot pudeles, īpaši jāpiedomā, lai vīns tiktu pēc iespējas mazāk aerēts. To atvieglos vīna pārvilkšanas šļūtene un piltuve. Tāpat jāatstāj apm. 4–5 cm brīvas vietas zem pudeles kakliņa malas.


  • 3. Korķēšana

Koniskos korķus uzliek uz pudeles kakliņa un pēc tam iespiež ar roku vai izmantojot korķētāju (izvēloties kādu no pieejamajiem modeļiem).

Cilindriskie korķi – pēc pienācīgas sagatavošanas tos ievieto pudelēs, un nepieciešama korķētāja izmantošana. Ja jāaizkorķē ne vairāk kā 30 pudeles, pietiek ar vienkāršāko rokas korķētāju uzmavas veidā. Pie lielāka pudeļu skaita visnoderīgākie būs 2–3 sviru korķētāji, kas prasa mazāku piepūli un vienlaikus ļauj palielināt korķēšanas ātrumu.

Pēc korķēšanas pudeles vienu diennakti jātur vertikālā stāvoklī. Tas ļaus korķim pielāgoties pudeles kakliņa iekšējai sienai. Pēc tam pudeles jānoliek horizontāli, lai novērstu korķa izžūšanu (vīns „apmazgā” korķi) un nodrošinātu pareizu gāzu apmaiņu starp pudeles iekšpusi un apkārtējo vidi. Pēc divām, trim dienām jāpārbauda, vai korķi netek. Ja parādās noplūde, korķis jāmaina pret jaunu. 


  • 4. Noformēšana

Pudeļu korķēšanas procesa noslēgums ir siltuma saraujamās kapsulas uzlikšana. Ir vairāki veidi, kā kapsulas saraut uz pudeles kakliņa. Var izmantot speciālu ierīci (profesionālu saraušanas iekārtu) vai arī kādu no mājas metodēm:

iemērkt pudeles kakliņu ar uzlikto kapsulu traukā ar karstu ūdeni (uzmanību – verdošs ūdens var sabojāt kapsulu!);

novietot pudeles kakliņu ar uzlikto kapsulu virs tvaika strūklas, kas izplūst, piemēram, no tējkannas;

stāvotšu pudeli ar uzlikto kapsulu vienmērīgi sildīt ar fēnu – līdz brīdim, kad kapsula pielāgojas pudeles kakliņam.

Krāsainas kapsulas uzlikšana uzlabo pudeles izskatu un aizsargā korķi, ļaujot vīnam ilgāk izturēties. Ir vērts izmantot arī pašlīmējošas etiķetes uz pudelēm, kurās var norādīt vīna veidu, ražas gadu un citu noderīgu informāciju.


VĪNA UZGLABĀŠANA / IZTURĒŠANA

  • Pudeles ar vīnu, hermētiski aizkorķētas un ar informatīvām etiķetēm, jāuzglabā sausā telpā ar ierobežotu gaismas piekļuvi un 10–15°C temperatūrā.
  • Vislabāk, ja pudeles tiek izturētas īpašiem mērķiem paredzētos plauktos.
  • Katrai vīna kategorijai nepieciešami atbilstoši apstākļi. Sarkanvīni vislabāk izturās 15–18°C, baltvīni – 10–15°C, rozā – 9–10°C. Zemāko temperatūru prasa dzirkstošie vīni: 6–9°C. Vīna pagrabā optimālais gaisa relatīvais mitrums ir 65–80%. Pārāk zems mitrums izraisa korķu saraušanos pudelēs un gaisa iekļūšanu tajās, kas var mainīt vīna garšu vai pat to sabojāt. Savukārt pārāk liels mitrums rada, piemēram, pelējuma risku.
  • Uzturot optimālu vīna temperatūru, var palīdzēt pudeļu izvietojums, tāpēc ieteicams baltos un rozā vīnus novietot zemāk, jo pie grīdas temperatūra ir zemāka nekā pie griestiem. Pudeles jāglabā guļus, lai vīns mitrinātu korķus – tas ļaus tiem uzbriest un hermētiski noslēgt pudeles. Uzglabāšanas laikā turpināsies pārmaiņas, kas veido vīna nogatavināšanās procesu.


Ar mūsu rokas korķētāju korķēšana ir tīrs prieks! Izmēģiniet jau šodien!


Uzmanību! Šāda tipa korķētājs nav piemērots pudeļu ar izlocītu kakliņu korķēšanai.

Garums
5.0 cm

Platums
5.0 cm

Augstums
15.0 cm

Masa
56.0 g

Diametrs
24.0 MM

Rokas pudeļu korķētājs

Rokas pudeļu korķētājs ['divsviru pudeļu korķētājskorķētājs', ' vīna pudeļu korķētājs', ' pudeļu korķētājs', ' vīna pudeļu korķētājs Castorama', ' rokas pudeļu korķētājs', ' vīna pudeļu korķētājs Leroy Merlin', ' vīna pudeļu korķētājs Allegro', ' pudeļu korķētājs Castorama', ' vīna pudeļu korķētājs OLX', '', ' šampanieša pudeļu korķētājs', ' āmura tipa korķētājs', ' pudeļu korķētāji\r\n']
iemīļotie

3,71 €

3,71 EUR/gab.

Pievienot grozam