Vai gatavojat pašu darinātus vīnus? Noteikti papildiniet savu aprīkojumu ar vinometru ar kapilāru. Uzmanību! Šī ierīce paredzēta tikai alkohola satura mērīšanai baltajos, sausajos vīnos, kuros cukurs ir pilnībā izfermentēts. Vinometrs sastāv no nelielas tvertnītes un prizmatiskas kapilārās caurulītes. Tam ir mērīšanas diapazons no 0 līdz 25% tilp. alkohola un tas ļauj nolasīt rezultātu ar precizitāti līdz 3%. Tā lietošana ir ļoti vienkārša. Lai veiktu mērījumu, tvertnīti nepieciešams piepildīt ar nelielu daudzumu pārbaudāmā vīna un nedaudz pagaidīt, līdz ar to piepildās visa kapilāra. Kad vīns sāk izplūst pa kapilāras apakšējo galu, ierīci jāapgriež un jānovieto uz galda virsmas. Šajā stāvoklī daļa kapilāras iztukšosies, un līmenis, pie kura apstāsies šķidruma stabs, norādīs pārbaudāmā vīna alkohola saturu.