Četrpaka: komplektā ietilpst 4 kg kokosriekstu aktivētās ogles 240 L apjomam ar graudainību 0,55 - 2,4 mm, adsorbcijas aktivitāte > 60%, ūdens un alkoholisko dzērienu attīrīšanai, garšas un aromāta korekcijai.
Kokosriekstu aktivētā ogle ir īpaši atlasītas un ar ūdens tvaiku termiski apstrādātas kokosriekstu čaulas, kas ļaus neitralizēt un harmonizēt destilātu garšu un aromātu. Pateicoties augstam joda skaitlim (>900 mg/g) un graudainībai (0,55 - 2,4 mm), šai oglei ir liels poru tilpums un līdz ar to augsta spēja adsorbēt piemaisījumus, kas ietekmē šķidruma krāsu, garšu un aromātu. Testi rāda, ka kokosriekstu aktivētās ogles izmantošana sniedz daudz labākus rezultātus nekā tas pats process ar akmeņogļu izcelsmes oglēm. Filtrēšana kolonnā norit bez grūtībām, destilāta plūsma ir vienmērīga un piepilda visu pildījumu, bet iegūtais destilāts iegūst vienmērīgi maigu aromātu un delikātu garšu bez rauga smaržas. Viens 1 kg iepakojums ļauj filtrēt līdz pat 60 L šķidruma. Produktam ir zems pelnu saturs (<3%), līdz ar to filtrēšanas laikā tas neizskalojas, nepiesārņo un neietekmē šķidrumu garšu. Pateicoties universālajam pielietojumam, ogli var izmantot arī ārpus destilācijas – dārzkopībā kā filtrējošo kārtu puķu podos un florāriju (mežu stiklā) veidošanā.
Viena iepakojuma svarīgākās īpašības:
Piedāvātajā komplektā ir četri kokosriekstu aktivētās ogles iepakojumi.
Lietošanas veids:
Novietojiet ogli sietiņā, aplejiet ar karstu ūdeni no tējkannas, pēc tam kopā ar sietiņu turiet ogli zem tekoša krāna ūdens (apm. 20°C) un skalojiet to apmēram 3 minūtes, apgrozot uz sietiņa, līdz caur to plūstošais ūdens kļūst dzidrs. Pēc tam atstājiet ogli, lai notek liekais ūdens. Pēc šī laika ogle ir gatava lietošanai. Aktivētās ogles lietošanas princips ir līdzīgs tam, kāds tiek izmantots tipiskos ūdens filtros. 1 L šķidruma caur pildījumu jāplūst vismaz 1 stundu (nevēlamo vielu adsorbcijas efektivitāte ir atkarīga no šķidruma saskares laika ar adsorbentu). Alternatīvi aktivēto ogli var ievietot neilona tīkliņā un ielikt tieši traukā ar attīrāmo šķidrumu uz laiku, kas nav īsāks par 6 stundām, periodiski apmaisot. Ogles darbības efektivitāte ir atkarīga arī no šķidruma temperatūras. Paaugstināta temperatūra neveicina adsorbciju – optimālā adsorbcijas temperatūra ir 10°C.
Sastāvdaļas: kokosriekstu aktivētā ogle.
Viena iepakojuma izmēri: