Glikoamilāze ir saharifikācijas enzīms, t. i., tā sadala skrobi līdz glikozei no rupjmaltiem rudziem, kviešiem, kukurūzas, rīsiem u. c. Raugs fermentācijas procesā nespēj pārstrādāt skrobi alkoholā, tas spēj pārstrādāt tikai glikozi. Tādēļ enzīms ir nepieciešams misas sagatavošanai.
Svarīgas īpašības:
• Iepakojuma svars: 4 g
• Uz 3,5 kg graudu maluma
• Labākie rezultāti kopā ar alfa-amilāzi (405120) un Turbo X-Pure (403103)
• Destilēšanai un alus darīšanai
Lietošanas veids:
Traukā uzkarsē ūdeni līdz 85–95°C, pievieno izvēlētā grauda malumu proporcijā: 1 kg maluma uz 3–4 L ūdens. Rūpīgi samaisi, un pēc 15–30 minūtēm pievieno alfa-amilāzi daudzumā 0,9 g uz 1 kg maluma, lai sašķidrinātu skrobi. Uzturi maisījuma temperatūru 95°C 1 stundu, nepārtraukti maisot. Šķīdumam jābūt pH 4,0–4,5. Pēc tam atstāj misu atdzist līdz 60°C un pievieno glikoamilāzi daudzumā 1,1 g uz 1 kg maluma, lai turpinātu skrobi sadalīt vienkāršajos cukros. Uzturi maisījuma temperatūru 1,5 stundas. Cukura saturam jāsasniedz apmēram 15°Blg. Šķīdumu atdzesē līdz 30°C. Pēc tam pievieno destilēšanas rauga paciņu, piem., Turbo WHISKEY (403160), un sagatavoto misu raudzē 3–7 dienas, saskaņā ar instrukciju uz rauga iepakojuma. Ja veidojas ievērojams putu daudzums, iesakām pievienot antiputu līdzekli (405140) - saskaņā ar uz iepakojuma norādīto instrukciju.
Sastāvdaļas: glikoamilāze
Neto masa: 4 g