Aktivētā ogle no akmeņoglēm, minerālās izcelsmes - 0,86 kg, uz 50 L, granulācija 0,6 - 2,36 mm, adsorbcijas aktivitāte > 60%, ūdens un alkoholisko dzērienu attīrīšanai, garšas un aromāta korekcijai.
Aktivētā ogle no akmeņoglēm, minerālās izcelsmes, ir īpaši izgatavota dzeramā ūdens un stipro alkoholisko dzērienu garšas un aromāta harmonizēšanai (korekcijai). Salīdzinot ar kokosriekstu čaulu aktivēto ogli, akmeņogļu (minerālās izcelsmes) aktivētā ogle ne tikai efektīvi adsorbē vielas, kas nelabvēlīgi ietekmē šķidrumu kvalitāti, bet arī ļauj saglabāt daļu minerālvielu, nodrošinot garšas un aromāta korekciju un harmonizāciju. Salīdzinot ar bērza koksnes ogli, akmeņogļu aktivētā ogle nesaglabā destilātiem raksturīgo garšas un aromāta specifiku.
Vērtējot aktivētās ogles lietderību, svarīgākie parametri ir granulācija un adsorbcijas aktivitāte, kas raksturo ogļu sorbcijas spējas - jo augstāka ir konkrētās ogles adsorbcijas spēja, jo lielāks poru tilpums un vairāk vietas piesārņojumiem, līdz ar to - labākas spējas sorbēt piesārņojumus no šķidrumiem, piemēram: krāsa, savienojumi, kas ietekmē garšu un aromātu, vispār organiskie savienojumi (TOC) un hlora savienojumi.
Sastāvs: aktivētā ogle no akmeņoglēm
Svarīgākās īpašības:
Lietošanas veids:
Pirms lietošanas aktivēto ogli iemērciet destilētā ūdenī uz 24 stundām, lai izvadītu gaisa burbulīšus. Aktivētās ogles lietošanas princips ir līdzīgs tipiskos ūdens filtros izmantotajam. 1 L šķidruma plūsmas laiks caur filtra gultni ir vismaz 60 minūtes (nevēlamo vielu adsorbcijas efektivitāte ir atkarīga no šķidruma kontakta laika ar adsorbentu). Alternatīvi aktivēto ogli var ievietot neilona sietiņā un ielikt tieši traukā ar attīrāmo šķidrumu uz laiku, kas nav īsāks par 6 stundām, regulāri maisot.
Ieteikumi: Lai sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus, ieteicams šķidrumu atdzesēt līdz apmēram 10°C vai atšķaidīt līdz apmēram 50%.