Viesi jau rīt, bet mājas bārs tukšs? Mums tam ir risinājums! Iepazīstiet mūsu garšas esenci ar izteiktu šokolādes aromātu!
Šī piedeva ļaus Tev vienkārši pagatavot gardu un aromātisku dzērienu vien 24 stundās! Pietiek sajaukt iemīļoto stipro alkoholisko dzērienu ar atbilstošu cukura un esences daudzumu, bet pēc tam atstāt uz diennakti, lai garšas "saskaņotos". Izlem, vai dzērienam jābūt saldākam vai mazāk saldam – un pagatavo to tieši tā, kā patīk. 40 ml pudelīte pietiks 4 L liķiera pagatavošanai, bet ērtie iedobumi pudelītē ļaus dozēt esenci vairākās porcijās. Vienkāršs sastāvs un lielisks rezultāts – ir vērts pamēģināt!
Kā lietot garšas esenci / šokolādes piedevu?
Ielej 4 litrus stipra alkohola traukā, ieber 450–650 g cukura (atkarībā no tā, cik saldu liķieri vēlies iegūt), bet pēc tam pievieno garšas esenci. Rūpīgi visu samaisi līdz pilnīgai cukura izšķīdināšanai. Atstāj dzērienu vismaz uz 24 stundām*. Aromātisks un izteiksmīgas garšas alkoholiskais dzēriens gatavs! Lai garšo! Lai pagatavotu mazāku porciju, izmanto pudelītes iedobumus, kas ļauj nomērīt 10 ml esences uz 1 L dzēriena.
*Lai sasniegtu labāko garšas un aromāta efektu, iesakām dzērienu ar esenci baudīt apmēram pēc nedēļas.
Uzmanību! Ja Tev patīk "dedzinātas" garšas notis, saldināšanai vari izmantot arī karameli! Iesakām mūsu piedāvājumā esošo Przepalanka.
Sastāvdaļas: glicerīns, krāsviela: E 150d; ūdens, aromatizētājs, skābuma regulētājs: citronskābe; glicerīna triacetāts.
Kopējais tilpums: 40 ml
Esence satur sulfītus - taču tas nav nekas kaitīgs vai neparasts Sulfīti pārtikā var būt dabiski sastopami, veidoties ražošanas procesā vai tikt pievienoti pārtikas produktam. Tie novērš pārtikas mikrobioloģisku bojāšanos un pasargā to no brūnēšanas. Mūsu gadījumā sulfīti, kas atrodas karamelē, pēc atšķaidīšanas alkoholā ir tikai niecīgos daudzumos. Neatšķaidītā esence satur ne vairāk kā 12 mg sulfītu uz litru. Salīdzinājumam – tas ir mazāk nekā 10% no sulfītu daudzuma veikalos nopērkamā baltā vīna pudelē, kur tie ir 130–150 mg/L robežās. Tāpēc sulfīti ir pilnīgi droši veselībai – un tiem nav nekādas saistības ar pašsajūtu pēc vīna pudeles izdzeršanas ;).