Destilācijas raugi Turbo Koji, 50 g (bez apcukurošanas!)

SIMBOLS: 403250
EAN: 5904816004564

2,67 €

Pievienot grozam

53,40 EUR/kg

SIMBOLS: 403250
EAN: 5904816004564


APRAKSTS

Augstākās kvalitātes spirta rauga maisījums ar celmu Rhizopus oryzae un enzīmiem.Oriģināls, Āzijas celmsRhizopus oryzae- palīdz veikt cietes apcukurošanas procesu.Cietes izejvielām - maisījums paredzēts miltu, samaltu graudu (rīsu, kukurūzas, kviešu) un kartupeļu* fermentācijai.Ar enzīmu piedevu - T... vairāk >

SŪTĪŠANA: nākamajā darba dienā
uzzināt vairāk »
14 DIENAS, LAI ATGRIEZTU PRODUKTUS bez iemesla norādīšanas!
uzzināt vairāk »

Augstākās kvalitātes spirta rauga maisījums ar celmu Rhizopus oryzae un enzīmiem.


  • Oriģināls, Āzijas celms Rhizopus oryzae - palīdz veikt cietes apcukurošanas procesu.
  • Cietes izejvielām - maisījums paredzēts miltu, samaltu graudu (rīsu, kukurūzas, kviešu) un kartupeļu* fermentācijai.
  • Ar enzīmu piedevu - Turbo Koji ir produkts, kas satur enzīmus: alfa-amilāzi, kas šķidrina cieti, un glikoamilāzi, kas noārda cieti līdz glikozei.
  • Aukstā apcukurošana - izmantojot Turbo Koji, apcukurošanu veicam 25-30°C temperatūrā, nevis karstajā režīmā 60-70°C.
  • Bez nepieciešamības pievienot barības vielas - maisījumam nav nepieciešamas barības vielu piedevas misai. Tā sastāvs nodrošina optimālu fermentāciju.

 

Turbo Koji raugs - aktīvs žāvēts spirta raugs ar oriģinālu Āzijas celmu Rhizopus oryzae un enzīmiem - ļauj fermentēt cietes misas: no miltiem, samaltiem graudiem (rīsiem, kukurūzas, kviešiem u.c.) bez karstās apcukurošanas. 

Maisījumā esošie enzīmi 30°C temperatūrā noārda cieti līdz fermentējamiem vienkāršajiem cukuriem, kurus raugs pārvērš spirtā. Tikpat vienkārši kā cukura misa. Maisījums neprasa barības vielu piedevas. Fermentācijas laiks apmēram 3 nedēļas.

 

Lietošanas veids:

Fermentācijas traukā ielej 15 L ūdens ar 45°C temp., ieber 7 kg miltu vai 7 kg samaltu *graudu (kukurūzas, kviešu, miežu, rudzu, rīsu u.tml.) un rūpīgi samaisi. 


Graudu gadījumā ieteicams tos apliet ar verdošu ūdeni. 


Misu papildini ar ūdeni līdz 25 L. Ja kopējā temp. ir 30-35°C, uz misas virsmas izbārsti paciņas saturu. Pēc 15 minūtēm samaisi. Atstāj fermentēties temp. 25-38°C apmēram 15 dienas.


Padoms:

Jo smalkāk sasmalcināta būs izejviela, jo pieejamāka graudos esošā ciete būs enzīmiem, kas to noārdīs līdz rauga fermentējamiem vienkāršajiem cukuriem. 


*Lietošanas veids ar kartupeļiem:

4 kg nomazgātu kartupeļu sagriez mazos gabaliņos un aplej ar 6 L verdoša ūdens, lai iznīcinātu nevēlamos mikroorganismus (paturi līdz brīdim, kad ūdens temperatūra sasniedz aptuveni 45°C).

Citā traukā ielej 3 L krāna ūdens (20 - 25°C) un tajā izšķīdini 3 kg kartupeļu cietes.

30 L traukā, kurā notiks fermentācija, ielej 6 L verdoša ūdens un, nepārtraukti maisot, pievieno iepriekš ūdenī izkliedētu cieti, līdz izveidojas klīsteris.

No trauka ar applaucētajiem kartupeļiem nolej 1-2 L (to neizlej!).

Kartupeļus sablendē, pēc tam iegūto izejvielu pārnes uz fermentācijas trauku pie sasklīsterētās cietes.

Blenderēšanai izmantoto trauku izskalo ar iepriekš nolieto ūdeni un to ielej misā. Visu samaisi. Kad misas temperatūra sasniedz 30 - 35°C, uz misas virsmas izbārsti visu KOJI paciņas saturu un atstāj zem vāka 15 minūtes, lai hidratētos.

Pēc šī laika ļoti rūpīgi samaisi visu misu, pēc tam cieši aizver vāku un tajā ievieto ar ūdeni piepildītu fermentācijas caurulīti.

Visu atstāj fermentācijai 25 - 38°C temperatūrā aptuveni 15 dienas tumšā vietā.


Padoms:

Fermentācija tiek veikta zemā temperatūrā, tāpēc atceries, ka visi misas sagatavošanai izmantotie trauki un piederumi ir rūpīgi jādezinficē! 


Uzmanību: Misas putos!

Pirmajās fermentācijas dienās iesakām katru dienu samaisīt misu, jo izejviela nosēžas dibenā.

 

Sastāvdaļas: glikoamilāze, spirta raugs, sēnes Rhizopus oryzae 20%, alfa-amilāze


Iepakojumu izmanto pilnībā vienai misai.



Masa
50.0 g

Masa
50.0 G

Cik litriem
25.0 L

Destilācijas raugi Turbo Koji, 50 g (bez apcukurošanas!)

Destilācijas raugi Turbo Koji, 50 g (bez apcukurošanas!) ['Koji raugi', ' Koji sēne', ' rudzu degvīns', ' kartupeļu degvīns', ' aukstā apcukurošana', ' raugi alkoholam', ' raugi kandžai', ' destilācijas raugi', ' bez apcukurošanas', ' raugi graudiem', ' viskijam', ' raugi viskijam']
iemīļotie

2,67 €

53,40 EUR/kg

Pievienot grozam