Augstākās kvalitātes spirta rauga maisījums ar celmu Rhizopus oryzae un enzīmiem.
Turbo Koji raugs - aktīvs žāvēts spirta raugs ar oriģinālu Āzijas celmu Rhizopus oryzae un enzīmiem - ļauj fermentēt cietes misas: no miltiem, samaltiem graudiem (rīsiem, kukurūzas, kviešiem u.c.) bez karstās apcukurošanas.
Maisījumā esošie enzīmi 30°C temperatūrā noārda cieti līdz fermentējamiem vienkāršajiem cukuriem, kurus raugs pārvērš spirtā. Tikpat vienkārši kā cukura misa. Maisījums neprasa barības vielu piedevas. Fermentācijas laiks apmēram 3 nedēļas.
Lietošanas veids:
Fermentācijas traukā ielej 15 L ūdens ar 45°C temp., ieber 7 kg miltu vai 7 kg samaltu *graudu (kukurūzas, kviešu, miežu, rudzu, rīsu u.tml.) un rūpīgi samaisi.
Graudu gadījumā ieteicams tos apliet ar verdošu ūdeni.
Misu papildini ar ūdeni līdz 25 L. Ja kopējā temp. ir 30-35°C, uz misas virsmas izbārsti paciņas saturu. Pēc 15 minūtēm samaisi. Atstāj fermentēties temp. 25-38°C apmēram 15 dienas.
Padoms:
Jo smalkāk sasmalcināta būs izejviela, jo pieejamāka graudos esošā ciete būs enzīmiem, kas to noārdīs līdz rauga fermentējamiem vienkāršajiem cukuriem.
*Lietošanas veids ar kartupeļiem:
4 kg nomazgātu kartupeļu sagriez mazos gabaliņos un aplej ar 6 L verdoša ūdens, lai iznīcinātu nevēlamos mikroorganismus (paturi līdz brīdim, kad ūdens temperatūra sasniedz aptuveni 45°C).
Citā traukā ielej 3 L krāna ūdens (20 - 25°C) un tajā izšķīdini 3 kg kartupeļu cietes.
30 L traukā, kurā notiks fermentācija, ielej 6 L verdoša ūdens un, nepārtraukti maisot, pievieno iepriekš ūdenī izkliedētu cieti, līdz izveidojas klīsteris.
No trauka ar applaucētajiem kartupeļiem nolej 1-2 L (to neizlej!).
Kartupeļus sablendē, pēc tam iegūto izejvielu pārnes uz fermentācijas trauku pie sasklīsterētās cietes.
Blenderēšanai izmantoto trauku izskalo ar iepriekš nolieto ūdeni un to ielej misā. Visu samaisi. Kad misas temperatūra sasniedz 30 - 35°C, uz misas virsmas izbārsti visu KOJI paciņas saturu un atstāj zem vāka 15 minūtes, lai hidratētos.
Pēc šī laika ļoti rūpīgi samaisi visu misu, pēc tam cieši aizver vāku un tajā ievieto ar ūdeni piepildītu fermentācijas caurulīti.
Visu atstāj fermentācijai 25 - 38°C temperatūrā aptuveni 15 dienas tumšā vietā.
Padoms:
Fermentācija tiek veikta zemā temperatūrā, tāpēc atceries, ka visi misas sagatavošanai izmantotie trauki un piederumi ir rūpīgi jādezinficē!
Uzmanību: Misas putos!
Pirmajās fermentācijas dienās iesakām katru dienu samaisīt misu, jo izejviela nosēžas dibenā.
Sastāvdaļas: glikoamilāze, spirta raugs, sēnes Rhizopus oryzae 20%, alfa-amilāze
Iepakojumu izmanto pilnībā vienai misai.