Liela čuguna grilpanna ir ideāla alternatīva klasiskajam grilam un oriģināls dārza dekoratīvs elements. Ar šo pannu pagatavosiet gardus ēdienus un radīsiet īpašu noskaņu maltītei brīvā dabā. Divi dažāda augstuma kājiņu komplekti, kā arī atveres iekarināšanai ļaus jums izmantot šo pannu dažādos veidos, atbilstoši iespējām un vajadzībām.
Panna ir izgatavota no augstas kvalitātes čuguna, un tai ir liels diametrs (44 cm), ko īpaši novērtēs grilēšanas entuziasti draugu lokā un ģimenes svinībās brīvā dabā. Ļoti noderīgs risinājums ir pieskrūvējamās čuguna kājiņas — divi dažāda augstuma komplekti (20 un 44 cm), kā arī trīs atveres, kas paredzētas pannas iekarināšanai trijkāja ķēdēs. Šīs iespējas ļauj izmantot pannu divējādi. To var novietot tieši virs ugunskura vai kurtuves liesmas — zemākā vai augstākā pozīcijā (atkarībā no izmantotā kājiņu komplekta). To var arī iekarināt virs uguns, izmantojot trijkāji. Izvēlieties savu iecienītāko variantu vai izmēģiniet abus! Divi integrēti čuguna rokturi atvieglo pannas pārnēsāšanu.
Šī universālā panna ir lieliska iespēja pievilcīgai maltītei dārzā, vasarnīcā vai piknikā. Šis trauks būs arī lieliska, neparasta dāvana ikvienam, kurš līdz šim izmantojis tikai tradicionālu, tipisku grilu.
Pateicoties tam, ka izstrādājums ir izgatavots no eļļota čuguna, tam piemīt vērtīgās tā dēvēto sezonēto trauku īpašības — tie iepriekš tiek izkarsēti, lai vislabāk aizsargātu čugunu un sagatavotu to lietošanai augstās temperatūrās. Šis process palīdz arī pilnībā atklāt vēlamās čuguna īpašības, kas ļauj panākt lieliskus kulināros rezultātus.
Uzmanību! Jāievēro ieteikumi par izstrādājuma lietošanu, kā arī tā tīrīšanu, kopšanu un uzglabāšanu, kas sniegti instrukcijā iepakojuma iekšpusē.
Atcerieties: jo biežāk čuguna trauks tiek pareizi lietots un eļļots, jo labāk tas ietekmē tā ilgmūžību un jo vieglāk ir panākt optimālas pagatavoto ēdienu īpašības.
Drošības noteikumi
Lietojot pannu, stingri ievērojiet drošības noteikumus, tostarp ugunsdrošību. Čuguns ļoti sakarst un ilgi saglabā augstu temperatūru, tāpēc, lai izvairītos no apdegumiem, neaiztieciet trauka virsmu. Ieteicams izmantot grilēšanai paredzētus aizsargcimdus. Karstu pannu sargājiet no bērnu un mājdzīvnieku piekļuves.
Pirms pirmās lietošanas
Pannu nomazgājiet ar siltu tekošu ūdeni bez mazgāšanas līdzekļiem, pēc tam rūpīgi nosusiniet un no ārpuses pārklājiet ar kvalitatīvu augu eļļu. Sagatavoto pannu izkarsējiet, vislabāk virs liesmas kurtuvē vai virs ugunskura. Kad liesma izdziest un panna atdziest, noņemiet lieko taukvielu un novietojiet to sausā vietā. Varat arī ievietot to aukstā cepeškrāsnī, iestatīt temperatūru uz 150-170⁰C un karsēt 60 minūtes no brīža, kad sasniegta noteiktā temperatūra. Izņemot no krāsns un pannai atdziestot, rīkojieties tāpat kā pirmajā izkarsēšanas variantā. Atcerieties procesu pastāvīgi uzraudzīt un neatstājiet trauku bez uzraudzības.
Čuguns ir ļoti jutīgs pret lielām temperatūras svārstībām. Lietojot pannu, nevajadzētu pārāk strauji mainīt trauka temperatūru — uzsildīšanai jānotiek pakāpeniski. Sakarsētu čugunu nedrīkst apliet ar aukstu ūdeni, jo tas var izraisīt pannas plaisāšanu.
Tīrīšana un kopšana
Uzmanību! Čuguna panna paredzēta tikai ēdiena pagatavošanai, un uz tās nedrīkst uzglabāt gatavus ēdienus.
Pēc katras lietošanas, kad panna pilnībā atdzisusi, iztukšojiet to un nomazgājiet tikai ar ūdeni, neizmantojot mazgāšanas līdzekļus. Atļauts pievienot smiltis vai sāli — tas palīdzēs noņemt grūtākus netīrumus, rūsas pēdas vai piedegumus. Pēc mazgāšanas pannu rūpīgi nosusiniet un ieeļļojiet, uzklājot plānu eļļas kārtu. Trauku glabājiet sausā telpā.
Izmēri:
2 čuguna kājiņu komplekti: