No šodienas aizkorķēšana būs īsts prieks, pateicoties 100 gabalu aglomerēta dabīgā korķa komplektam. Korķi ir izgatavoti, sadrupinot dabīgo korķi un pēc tam to izveidojot koniskā formā ar izmēriem 23 x 18 mm.
Vai gatavo savus mājas vīnus? Rūpējies, lai pudeļu pildīšanas process tiktu veikts rūpīgi un ar pienācīgu piesardzību? No šodienas aizkorķēšana būs patīkama, pateicoties 100 gabalu aglomerēta dabīgā korķa komplektam. Korķi ir izgatavoti, sadrupinot dabīgo korķi un pēc tam to izveidojot koniskā formā ar izmēriem 23 x 18 mm. Izmantojot, piemēram, korķētāju, ar tiem var aizkorķēt pudeles ar atveres diametru vismaz 17 mm. Koniskā forma ļauj ērti aizvērt jau atvērtas vīna pudeles, saglabājot maksimālu hermētiskumu! Koniskie korķi ir ieteicami īpaši pudelēm ar saturu, kas paredzēts ātrai izlietošanai.
Lietošana:
Visu veidu korķa aizbāžņus pirms aizkorķēšanas nepieciešams pienācīgi sagatavot. Šīs darbības neievērošana var izraisīt aizbāžņu vai korķētāja bojājumu. Mājas apstākļos korķus pietiek iemērkt apm. 3 min karstā ūdenī vai novietot virs vāroša ūdens zem vāka. Tas padarīs tos elastīgākus un atvieglos pudeļu aizkorķēšanu.
Uzmanību:
Jāatceras, ka korķus nedrīkst "mitrināt" pārāk ilgi, jo tas var tos sabojāt. Pēc aizkorķēšanas pudelēm vismaz vienu diennakti jāpastāv vertikālā stāvoklī. Tas ļaus korķim pielāgoties pudeles kakliņa iekšējai sienai. Pēc tam pudeles novieto horizontāli, kas savukārt novērš korķa izžūšanu (vīns "apskalo" korķi) un nodrošina pareizu gāzu apmaiņu starp pudeles iekšpusi un apkārtējo vidi. Pēc divām, trim dienām jāpārbauda, vai korķi nelaiž cauri. Ja pamanāt noplūdi, korķis būs jānomaina pret jaunu.
Ieteicamie korķētāji: