Produkta apraksts:
Tie ir tā dēvētie dabīgie, aglomerētie korķi (dabīgais korķis, sasmalcināts un pēc tam izveidots cilindriskā formā), ar Ø 22 mm.
Izmantojot korķētāju, ar tiem var aizkorķēt jebkuru pudeli.
Ieteicamie korķētāji:
- stacionārais korķētājs 507007
- trīssviru korķētājs 507002; 507009
- divsviru korķētājs 507001; 507006; 507008.
Lietošana:
Visu veidu korķus no korķa materiāla pirms aizkorķēšanas nepieciešams pienācīgi sagatavot. Šīs darbības neievērošana var izraisīt korķu vai korķētāja bojājumus.
Mājas apstākļos pietiek korķus iegremdēt apmēram uz 3 minūtēm karstā ūdenī vai ievietot tos virs verdoša ūdens zem vāka. Tas padara korķus elastīgākus un atvieglo pudeļu aizkorķēšanu.
Uzmanību:
Jāatceras, ka korķus nedrīkst “samitrināt” pārāk ilgi, jo tas var tos sabojāt.
Pēc aizkorķēšanas pudeles vienu diennakti jātur vertikālā stāvoklī. Tas ļauj korķim pielāgoties pudeles kakliņa iekšējai sienai. Pēc tam pudeles novieto horizontāli, kas novērš korķa izžūšanu (vīns “apskalo” korķi) un nodrošina pareizu gāzu apmaiņu starp pudeles iekšpusi un apkārtējo vidi.
Pēc divām vai trim dienām jāpārbauda, vai korķi netek. Ja tiek pamanīta noplūde, korķis jānomaina pret jaunu.