PRODUKTS NAV PIEEJAMS
Sālījuma mērītājs ir ierīce, kas ir neaizstājama pārstrādē, desu un gaļas izstrādājumu gatavošanā, kā arī siera ražošanā! Tam noteikti jābūt jūsu virtuvē! Vienkārša ierīce, kas sastāv no šaura plastmasas mērcilindra un stikla peldķermeņa, ļaus jums izmērīt sāls koncentrāciju jebkuros šķīdumos. Sālījuma mērītājs lieliski noderēs ne tikai siera sālījumu kontrolei, bet arī gatavojot sālījumus dārzeņiem (piemēram, gurķiem), zivīm un gaļas peklēšanai. Lietojot sālījuma mērītāju, vairs nav jābaidās no pārāk sālītiem ēdieniem un konserviem! Sāls koncentrācijas mērīšana sālījumā ar mērītāja palīdzību ir ļoti vienkārša. Pietiek ieliet mērcilindrā pārbaudāmo sālījumu (tādā daudzumā, lai peldķermenis brīvi peldētu), un pēc tam nolasīt rezultātu. Ieliekot areometru mērcilindrā, rezultātu nolasa tieši no krāsainās, viegli nolasāmās skalas kā šķīduma koncentrāciju ([g] sāls uz 1 [L] ūdens). Uzmanību! Mērītājs ir kalibrēts pie 20°C, tāpēc mērāmajam šķidrumam jābūt šādā temperatūrā.
Sālījums gurķiem
sāls piedeva / 1 L ūdens mazsālīti skābēti 15 - 20 g 20 - 30 g
Peklēšanas sālījums zivīm
sāls piedeva / 1 L ūdens zivju masa peklēšanas laiks 30 - 40 g līdz 1 kg 8 - 24 h 40 - 50 g līdz 2 kg 8 - 24 h 50 - 60 g līdz 3 kg 8 - 24 h
Peklēšanas sālījums gaļai
sāls piedeva / 1 L ūdens peklēšanas laiks 60 - 100 g uz 14 dienām 100 - 150 g uz 7 - 10 dienām
Sālījums sieram
sāls piedeva / 1 L ūdens siera veids ar masu līdz 1 kg sālīšanas laiks 130 - 150 g : baltais ar garšaugiem 8 h 90 - 120 g ; Korycinas tipa 4 h 130 - 170 g; feta tipa 2 - 5 dienas.
Produkta izmēri:
- sālījuma mērītājs:
augstums 20,5 cm
∅ 1,8 cm
- mēģene:
augstums 24,5
∅ ār. 2,2 cm
∅ iekš. 1,9 cm.