Piespiedakmens ar 22 cm diametru, traukiem, ko izmanto kāpostu, gurķu raudzēšanai vai gaļas peklēšanai. Ieteicams mucām ar tilpumu no 5 līdz 20 litriem un podiem (īpaši no akmenskeramikas) ar tilpumu no 5 līdz 15 L.
Akmens ir izturīgs pret 0-300⁰C temperatūru.
Produktam ir sertifikāts saskarei ar pārtiku.
Ikviens gardo un veselīgo mājas raudzējumu (kā arī peklētu gaļas gardumu) cienītājs lieliski zina, cik svarīga gala rezultātam ir pareiza sagatavošana un raudzēšanas (vai peklēšanas) procesa vadība. Atbilstošu trauku lieliski papildinās izmēram atbilstošs piespiedakmens no 100% dabīga materiāla, kas ir drošs saskarē ar pārtiku un izturīgs pret skābēm. Tas noturēs saturu zem sālījuma / veidojošās sulas virsmas un palīdzēs ilgi saglabāt satura visaugstāko kvalitāti. Šis divdaļīgais glazētas akmenskeramikas piespiedakmens ir ideāls risinājums – ļoti funkcionāls un praktisks. Akmens sadalījums 2 daļās, cita starpā, ļauj ielikt un izņemt piespiedakmeni traukā ar kakliņa diametru, kas ir nedaudz mazāks par saliktā akmens diametru.
Katrā no abām akmens pusēm ir atvere, bet saliekot akmeni kopā, rodas vēl trešā, centrālā atvere. Šīs atveres (ar 2 cm diametru) atvieglo piespiedakmens pusīšu ielikšanu un kalpo sulas novadīšanai, kas raudzēšanas laikā veidojas virs akmens līmeņa. Lai izņemtu raudzējuma porciju, pietiek pacelt tikai vienu akmens daļu.
Piespiedakmens sargā satura kvalitāti, tā aromātu un garšu. Glazētā akmenskeramikas virsma ļauj akmeni viegli uzturēt tīru.
Lietošanas ieteikumi:
Pareizi novietotam piespiedakmenim dārzeņi jānoslogo tā, lai pie tiem nepiekļūtu gaiss. Raudzēšanas laikā mucu / trauku jānovieto drošā vietā telpā ar istabas temperatūru. Kad sākas pienskābā fermentācija, jāuzrauga, vai dārzeņi ir iegremdēti veidojošajā sulā. Ievērojot šādus nosacījumus, raudzējumu var sekmīgi uzglabāt pat vairākus mēnešus, nebaidoties, ka zem akmens parādīsies pelējums vai baktērijas (kā tas var gadīties, izmantojot koka piespiedakmeni).
Lietojot traukus ar ūdens blīvējumu, ir vērts atcerēties regulāri papildināt ūdens līmeni šajā blīvējuma kanālā. Tas palīdzēs novērst hermētiskuma zudumu. Savukārt, pielejot kanālā nedaudz pārtikas eļļas, var samazināt šķidruma iztvaikošanu.
Ieteikumi tīrīšanai un uzglabāšanai:
Piespiedakmeni jāmazgā ar birsti un ūdeni, nelietojot mazgāšanas līdzekļus. Nemazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.
Uzglabāt pēc izžāvēšanas, rūpējoties, lai produkts netiktu pakļauts saplīšanas riskam.
Katrs produkta eksemplārs ir roku darbs, tāpēc iespējamas minimālas atšķirības atsevišķu piespiedakmeņu izskatā un izmēros.
Izmērs:
- Ø 22 cm
-biezums 2 cm
Svars: 1500 g
Iegādājoties šo produktu, jūs atbalstāt amatniecību un roku darbu, un katram izstrādājumam ir papildu vērtība – zināms unikāluma pakāpe.